Kezdőlap Események KITÜNTETÉSEK AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG SZAKMAI NAPJÁN

KITÜNTETÉSEK AZ ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG SZAKMAI NAPJÁN

Lajosmizsén az Új Tanyacsárdában tartotta az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) Regionális Polgárőr Napi szakmai ünnepségét június 26-án.


A rendezvény díszvendége Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke volt, aki megnyitójában elmondta, maga is gyakorló polgárőr, bár elfoglaltsága miatt, csupán havi egy alkalommal tud aktívan részt venni a településén a polgárőrök munkájában. Kiemelte, milyen fontos szerepet töltenek be egy közösség életében a polgárőrök mindennapi tevékenységükkel.


Ezt követően dr. Túrós András, az OPSZ elnöke mondott köszönetet az elmúlt nehéz időszak munkájáért minden polgárőrnek, majd kitüntetések átadása következett.
Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett tevékenysége elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesítette többek között, Windischmann Viktor Norbert, Papp Krisztián, Dobos Menyhért Zoltán, dr. Mák Kornél és Pelyva István urakat.


Az ünnepség végén dr. Mák Kornél, a Kadafalvai Polgárőr Egyesület elnöke, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke pohárköszöntőjében megköszönte kollegái nevében is a kitüntetést és hangsúlyozta a közösségi együtt gondolkodás fontosságát.