Kezdőlap Kiemelt KOMPLEX ELLENŐRZÉST TARTOTTAK A RENDŐRÖK

KOMPLEX ELLENŐRZÉST TARTOTTAK A RENDŐRÖK

A Kecskeméti Rendőrkapitányság összehangolt éjszakai közlekedésrendészeti akciót tartott a megyeszékhelyen.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2020. május 30-a 21 óra 30 perc és május 31-e 2 óra 30 perc között a megyeszékhelyen komplex ellenőrzést tartott, melyen a Közrendvédelmi Osztály, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya és Közterületi Támogató Alosztálya is részt vett.

Az akció elsődleges célja – a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek elsődleges okaként ismertté vált – gyorshajtás visszaszorítása, az ittas vezetők kiszűrése, valamint a járművek engedély nélküli átalakításának felfedése. Az egyenruhások a körözött személyek és járművek kiszűrése érdekében mindenkit ellenőriztek. A gépjárműveket közlekedésbiztonsági szempontból átvizsgálták, a menetokmányokat átnézték, és kiemelt figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatára.

Az akció során a rendőrök összesen 183 járművet ellenőriztek, valamint 219 személyt igazoltattak, akikkel szemben alkoholszondát is alkalmaztak. Közülük senki nem bizonyult ittasnak.

Az átvizsgálások során 17 járműnél tapasztaltak műszaki hiányosságot. Közülük 4 jármű tulajdonosa helyszíni bírságot kapott, 13 esetben – átalakítás miatt – rendkívüli műszaki vizsgára történő berendelés mellett döntöttek az intézkedő egyenruhások.

Az akció ideje alatt 16 sebességtúllépést dokumentáltak. A legkirívóbb eset az 5-ös számú főúton történt, ez alkalommal a sofőr 161 km/h-val közlekedett 90 km/h helyette.