Kezdőlap Kecskemét Letartóztatásba kerültek az orgazdaság elkövetésével gyanúsított férfiak

Letartóztatásba kerültek az orgazdaság elkövetésével gyanúsított férfiak

A Kecskeméti Járásbíróság 1 hónapra elrendelte a leltároztatását annak a 3 férfinak, akik közül ketten a külföldről beszerzett -adózótlan – cigarettát értékesítettek a harmadik társuk részére.

A nyomozóhatóság 2020. június 25. napján több helyszínen tartott házkutatás eredményeként közel 18 ezer doboz fehérorosz zárjegyes Minsk feliratú, magyar adójegy nélküli, adózótlan cigarettát talált egy kisteherautó csomagterében Nagykőrösön.

A gyanú szerint a két férfi az ismeretlen személyektől megvásárolt nagy mennyiségű cigarettát értékesítette a harmadik gyanúsított részére, az értékesített cigaretta értéke meghaladta a 28 millió forintot. A nyomozóhatóság rajtaütésekor az egyik gyanúsított futva próbált meg elmenekülni a helyszínről.

A bíróság két gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye, míg további egy gyanúsított esetében a fenti két okon túl a bűncselekmény folytatásának a veszélye miatt is rendelte el.

A bíróság döntései két gyanúsított vonatkozásában véglegessé váltak, míg 1 gyanúsított fellebbezést jelentett be, valamint az ő védője az ülésen nem vett részt, neki még 5 napja van a fellebbezése előterjesztésére. Így aharmadik végzés nem vált véglegessé.

Kecskemét, 2020. június 29.

                                                                                  Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya