Kezdőlap Rendőrségi hírek Letartóztatásban a lopássorozat elkövetésével gyanúsított nő

Letartóztatásban a lopássorozat elkövetésével gyanúsított nő

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak az 55 éves nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint 2019. decembere és 2020. júniusa között több alkalommal tulajdonított el áruházakból élelmiszert, ruházati és használati cikkeket.

A megalapozott gyanú szerint a nő januárban, februárban és júniusában,összesen három alkalommal egy bevásárlóközpontban lévő üzletből, valamint egy másik áruházból összesen221.773, -Ft értékben ruházati cikkeket tulajdonított el,úgy, hogy azok áruvédelmi eszközeit eltávolította. A három esetből két alkalommal az üzlet alkalmazottai és biztonsági őre a gyanúsítottat a helyszínen feltartóztatták a rendőrség kiérkezéséig.

Ezen túl a gyanúsított egy másik élelmiszerüzletből és egy drogériábóltovábbi négy alkalommal összesen 52.142, -Ft értékbenlopott el élelmiszert és tartós fogyasztási cikkeket, vitaminokat.

A járásbíróság a sorozatjellegű lopások elkövetésével gyanúsított – büntetett előéletű – nő letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a bűnismétlés veszélye.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene mind a gyanúsított, és annak védője fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kecskemét, 2020. június 12.                                                     

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya