Kezdőlap Kiemelt LEZÁRT AKTA: TESTVÉRPÁR ÁLLHAT BÍRÓSÁG ELÉ

LEZÁRT AKTA: TESTVÉRPÁR ÁLLHAT BÍRÓSÁG ELÉ

A kunszentmiklósi nyomozók vádemelést javasolnak a két fiatallal szemben.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a kunszentmiklósi rendőrök 2019. november 27-én őrizetbe vettek egy szabadszállási testvérpárt rablás gyanújával.

A nyomozás adatai szerint a 19 és 31 éves férfiak még november 16-án támadtak rá egy kerékpárosra Szabadszállás belterületén. Amíg egyikük figyelt, a testvérpár másik tagja egy gumibotszerű tárggyal többször megütötte az arra kerekező idős embert, aki ennek következtében elesett a biciklivel. A maszkot viselő támadó átkutatta áldozata táskáját, de abból végül semmit nem vitt el.

A nyomozók adatgyűjtés eredményeként jutottak el a feltételezett tettesek személyéhez, akiket elfogásuk után gyanúsítottként hallgattak ki, majd őket őrizetbe vették. A lakásukat átkutatva megtalálták azt a sapkát is, amelyre egyikük lyukat vágott, és azt használta maszkként a bűncselekmény elkövetésekor. A jelenleg már szabadlábon védekező férfiak saját bevallásuk szerint azt gondolták, hogy a sértettnél nagyobb mennyiségű készpénz lesz, ám a számításuk nem jött be, így üres kézzel kellett távozniuk.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.