Kezdőlap Sport Nyolcan a megüresedett helyért

Nyolcan a megüresedett helyért

A felnőtt válogatott kerettagok számára kiírt edzésverseny-sorozat első köre kedden délelőtt a férfi kenu egyesek számával zárul Szolnokon. Az 1000 méteres távot a nyolc versenyző kétszer teljesíti majd.

Néhány héttel ezelőtt jelentette be Kiss Tamás, hogy lezárja versenyzői pályafutását. Az olimpiai bronzérmes az elmúlt években meghatározó volt itthon a férfi kenus királyszámban, C-1 1000 méteren, tavaly is ő indult az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Vagyis – bármekkora közhely – a trón üresen áll.

Ugyanakkor Kiss Tamásnak tavaly nem jött össze a kvótaszerzés, második lett a szegedi vb-n a B-döntőben, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány ebben a számban is azt a versenyzőt keresi, aki eredményes lehet a jövő évi pótkvalifikáció során.

„Ha lesznek olyan versenyzők, akik több futamon is kimagasló eredményt érnek el, akkor ők már idén megszerezhetik a lehetőséget arra, hogy a jövő tavaszi pótkvalifikációs viadalon elinduljanak az adott számban” – mondta korábban az edzésverseny-sorozat jelentőségéről a szövetségi kapitány.

A mezőnyben ott van a C-2 1000 méteren a tesztversenyen két hete párosban dupla győzelmet szerző Adolf Balázs és Fejes Dániel, Kiss Balázs és Dóri Bence, ők tavaly szintén párosban szerepeltek jól, Bodonyi András, aki az elmúlt években Kiss Tamás egyik legnagyobb ellenfele volt a hazai válogatókon, az ifiben korábban a távon világbajnoki címet szerző Hajdu Jonatán, valamint Bakó Tamás, és a fiatal szegedi Zombori Dominik is. 

A ma délelőtt 10-kor és délben kezdődő futamokat a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Facebook-oldalán – ha az időjárási körülmények engedik – élőben közvetítjük majd.