Kezdőlap Hírek Pedagógusnap-Miniszteri díjat kaptak

Pedagógusnap-Miniszteri díjat kaptak

2020. június 5-én (pénteken) Pedagógusnap alkalmából miniszteri díjat kaptak a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolai egységének nyugdíjba vonult pedagógusai. 

9 nyugalmazott pedagógus munkáját ismerték el péntek délután a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dísztermében. A pályájukat 30-40 évvel ezelőtt kezdő tanároknak Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott.

A Pedagógusnap alkalmából a Pedagógus Szolgálati Emlékérem ünnepélyes átadásán Dr. Szabó Ildikó intézményvezető mondott köszöntőbeszédet a Kaszap u.6. szám alatt található Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karának dísztermében.

Ezen a délután a pedagógusok tiszteletére szólt a fanfár. Az áldozatos munkát végző tanároknak és a meghívottaknak Gawin Dávid zenélt, majd Tóth Alma Panna mondta el Szabó T. Anna Útravaló c. versét.

A pedagógus nap alkalmából a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán kilencen vehették át Dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere által adományozott elismeréseket. A tanárok a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapták meg munkájukért. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerése azoknak a nyugállományba vonuló óvodai, általános iskolai, középiskolai pedagógusoknak és főiskolai, egyetemi oktatóknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.