Kezdőlap Események RIDEG LÁSZLÓ AZ IPARTERÜLET FEJLESZTÉS KALOCSÁN PROJEKT HELYSZÍNÉRE LÁTOGATOTT

RIDEG LÁSZLÓ AZ IPARTERÜLET FEJLESZTÉS KALOCSÁN PROJEKT HELYSZÍNÉRE LÁTOGATOTT

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Filvig Géza polgármester június 9-én tett látogatást a Foktői úti laktanya területén megvalósuló Iparterület Fejlesztése Kalocsán, és az ugyanitt építendő, a kezdő vállalkozásoknak helyet biztosító, úgynevezett inkubátorház kialakítása projektek helyszínén. A közgyűlés elnökét Filvig Géza polgármester és Boromisza Viktor, a városfejlesztési osztály vezetője tájékoztatta a két, már a közbeszerzési eljáráson túl lévő beruházás jelentőségéről, valamint a meglévő épületek felújítására, átalakítására rendelkezésre álló, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázata keretében elnyert  pénzügyi forrás összegéről, az összesen felmerült 122,2 millió forint többlet támogatási igény szükségességéről. Rideg László bejelentette: a pótigény elbírálása feltételeként szabott elnöki támogató nyilatkozatát a kormány felé megadta, kedvező elbírálás esetén az igény kielégítése a központi költségvetésből történhet. A közgyűlés elnöke gratulált és sok sikert kívánt a város jövője szempontjából fontos beruházások és fejlesztési célok eléréséhez.

Filvig Géza megköszönte Rideg Lászlónak és Font Sándor országgyűlési képviselőnek a projektek megvalósításához nyújtott eddigi és jövőbeni támogatását. Mint a polgármester hangsúlyozta: a két beruházás gazdaságélénkítő hatása mellett nagyon fontos, hogy a ciklus elején meghirdetett polgármesteri programban szereplő „vállalkozásbarát önkormányzat” e projektek keretében is lehetőséget adjon a kezdő vállalkozásoknak az inkubátorház, mint vállalkozási terület biztosításával. Legalább ennyire fontos:

AZ ÖNKORMÁNYZAT SEGYTSÉGÉVEL A MEGLÉVŐ VÁLLALKOZÁSOK IMMÁR AZ ÉPÜLŐ DUNA-HÍD, A PAKS II. BERUHÁZÁS SZEM ELŐTT TARTÁSA MELLETT EGY ILYEN SZEMPONTBÓL IS KITŰNŐ FEKVÉSŰ, JÓ INFRASTRUKTÚRÁVAL RENDELKEZŐ IPARTERÜLETEN VÉGEZHESSÉK TEVÉKENYSÉGÜKET.

A polgármester szólt arról is, hogy a most bejárt terület egy része ad majd helyet a város kommunális és parkgondozási feladatait ellátó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft-nek, amely az új helyén fontos bázisa lesz az ugyancsak jelentős fejlesztések előtt álló cégnek.

Miközben a megyei közgyűlés elnökét Filvig Géza körbevezette a nagy kiterjedésű területen, belülről is megtekintették

AZ ÖT, DARABONKÉNT 1000 NÉGYZETMÉTERES, NAGY BELMAGASSÁGÚ, FELÚJÍTÁSRA VÁRÓ CSARNOKOT, VALAMINT A PAKSI KÖZRŐL NYÍLÓ FŐBEJÁRAT KÖZELÉBEN ÉPÜLŐ, 800 NÉGYZETMÉTERES SZOCIÁLIS IRODAÉPÜLETNEK HELYET ADÓ TELKET.

A tájékoztatást érdeklődéssel fogadó Rideg Lászlónak Filvig Géza arról is beszámolt:

A KÉT TOP-OS PÁLYÁZATBAN LEFOLYTATOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS EREDMÉNYEKÉNT BEÉRKEZETT LEGKEDVEZŐBB AJÁNLATI ÁR, ÉS A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ PÁLYÁZATI ÖSSZEG KÖZÖTT AZ IPARTERÜLETFEJLESZTÉS PROJEKTNÉL 118,4 MILLIÓ, AZ INKUBÁTORHÁZ ÉPÍTÉSÉNÉL 3,8 MILLIÓ, ÖSSZESEN 122,2 MILLIÓ FORINT ÁRKÜLÖNBÖZET MUTATKOZIK.

Mindezzel egy időben, a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek közepette is, vállalkozói körökben élénk az érdeklődés mind az iparfejlesztési terület, mind az inkubátorház iránt,

AMI AZT JELENTI, HOGY EZEK A KALOCSAI VÁLLALKOZÁSOK SAJÁT VÁROSUKBAN KÉPZELIK EL A JÖVŐJÜKET,  BOLDOGULÁSUKAT, AMELYHEZ AZ ÖNKORMÁNYZAT MINDEN SEGÍTSÉGET MEG KÍVÁN ADNI – mondta a polgármester.

Rideg László a látogatás végén azzal búcsúzott: a pótigény elbírálása feltételeként szabott elnöki támogató nyilatkozatát a kormány felé megadta, kedvező elbírálás esetén az igény kielégítése a központi költségvetésből történhet. A közgyűlés elnöke gratulált és sok sikert kívánt a város jövője szempontjából fontos beruházások, fejlesztési célok eléréséhez.