Kezdőlap Kiemelt RONGÁLT ÉS LOPOTT – A NYOMOZÓK ŐRIZETBE VETTÉK

RONGÁLT ÉS LOPOTT – A NYOMOZÓK ŐRIZETBE VETTÉK

A gyanúsított nem volt ismeretlen a kecskeméti rendőrök előtt, mivel korábban több eljárást is folytattak vele szemben tulajdon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

Egy kecskeméti férfi tett feljelentést a helyi rendőrségen, mivel ismeretlen tettes 2020. június 15-én hajnalban a megyeszékhely egyik külvárosi részében három gépkocsi zárját és ablakkeretét felfeszítette, valamint a karosszéria fényezését megrongálta. A járműveket ugyan nem tudta kinyitni, de így is hozzávetőleg 100.000 forint kárt okozott a rongálással.

Pár nap elteltével egy hasonló esemény miatt érkezett feljelentés. Valaki június 20-a és 21-e között egy, a belvárosban parkoló autó nyitott állapotát használta ki, és a kesztyűtartóból 20.000 forint készpénzt lopott el.

A kecskeméti rendőrök büntetőeljárást indítottak mindkét eset kapcsán, és hamar kiderítették, hogy a két bűncselekményt ugyanaz a személy követte el. A nyomozók kamerafelvétel alapján beazonosították a feltételezett elkövetőt, akit június 29-én 10 óra 25 perckor el is fogtak. A 14 éves fiú nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, mivel korábban több eljárást is folytattak vele szemben hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt.

A fiatalkorú gyanúsítottat – kihallgatását követőn – rongálás vétség és lopás vétség gyanújával őrizetbe vették a nyomozók, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.