Kezdőlap Hírek Tizennyolc szupernagyi áll csatasorba Kecskeméten

Tizennyolc szupernagyi áll csatasorba Kecskeméten

Újabb tizennyolc szupernagyi áll csatasorba Kecskeméten. A CédrusNet Kecskemét Program „Hivatásos Nagyszülő” tanfolyamát elvégzett hallgatók péntek délután vehették át bizonyítványaikat.

Széleskörű ismeretekkel gazdagodtak az elmúlt hónapok során a CédrusNet Kecskemét Program harmadik „Hivatásos Nagyszülő” tanfolyamának résztvevői. A modern gyermeknevelés és gyermeklélektan, az egészséges életmód és az elsősegély-nyújtás alapjai, a speciális készségfejlesztő és a vállalkozási ismeretek mellett még az informatika, info-kommunikáció terén is sok új tapasztalatot gyűjtöttek be. A koronavírus-járvány miatt ugyanis a februárban elkezdődött kurzus is a virtuális térben fejeződött be. A bő két héttel ezelőtti online záró vizsgát követően a résztvevők jelképesen ugyan már átvehették a tanfolyam elvégzését tanúsító igazolványt, de most pénteken ezt személyes keretek között is megtehették.

Az ünnepélyes bizonyítványosztáson Engert Jakabné köszöntötte Kecskemét legújabb szupernagyijait.  Az alpolgármester elmondta: a CédrusNet kínálatából az időslátogatás mellett ez a képzés áll a legközelebb a szívéhez. Amikor mélyebben megismerkedett a program elemeivel, ez volt az, amelyiknél igazán felcsillant a szeme. Különösen azért tartja fontosnak, mert közelebb hozza egymáshoz a különböző generációkhoz tartozó embereket. Engert Jakabné emellett a CédrusNet program egészét is méltatta; mint mondta: a kezdeményezés mára országos hírnevű mintaprogrammá vált.

A CIKK A REKLÁM UTÁN FOLYTATÓDIK:

https://www.facebook.com/monarchiakecskemet/

Sárközy Erika, a CédrusNet Program megálmodója az oklevelek átadását megelőzően büszkeségének adott hangot. Több okból is így érez: büszke arra, hogy a szupernagyi-képzés működik, hogy népszerű és szeretett a város lakói körében, hogy segít rávilágítani arra, hogy a nagyszülőkre, az idősebb korosztályokkal való közvetlen kapcsolódásra szükségük van a gyerekeknek. És büszke konkrétan erre a csoportra is, amelyik az elmúlt hónapok nehezített pályáján is elvégezte a képzést, és ráadásul még inspiráló közösségé is vált közben. „Rajtatok múlik – fordult a friss szupernagyik felé –, hogy akartok-e továbbra is ebbe a kötelékbe tartozni és hogy miként hasznosítjátok az itt megszerzett tudást.”

A harmadik kurzus résztvevőinek lelkesedést mutatja, hogy az online képzésre való átállással mindössze egyetlen résztvevő morzsolódott le a csapatból, és ő is alapos és érthető indokkal. Az ünnepélyes bizonyítványosztásra pedig még kis műsorral is készültek, Halász Judit idevágó, Hívd a nagymamát című dalával irányították magukra és az általuk elérhető szolgáltatásra a figyelmet.

Molnár Szilárd, a CédrusNet Kecskemét Program szakmai vezetője záró gondolatai között arról szólt, hogy tíz év múlva előreláthatóan a magyar társadalom fele az ötven év felettiek korosztályába fog tartozni. Örül annak, hogy Kecskemét lehetőségként és nem teherként tekint az idősödő emberekre, ez a hozzáállás ugyanis kulcsfontosságú lesz abból a szempontból, hogy a város miként alkalmazkodik majd a várható demográfiai helyzethez. A most végzett szupernagyik a maguk részéről már meg is tették az ehhez szükséges első lépéseket. Szöveg: hiros.hu, fotók: Alföldi Régió Magazin.