Kezdőlap Adomány ÚJ SZÍNFOLT AKASZTÓN

ÚJ SZÍNFOLT AKASZTÓN

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés hagyományosan más és más településen tanácskozik. A koronavírus-járvány miatt március óta nem ülésező grémium a veszélyhelyzet elmúltával június 26-án, pénteken Akasztón tartotta soron következő ülését, melynek emlékére Rideg László, a közgyűlés elnöke és Suhajda Antal polgármester felavatta a vidékfejlesztési pályázati forrásból megépített korszerű, új játszóteret, majd közösen elültették az elnök által adományozott platánfa-csemetét. A kis fa az első zöldellő növény a játszótéren, amelyet hamarosan több facsemetével, növénnyel népesítenek be.

A település központjában, a Napsugár Üzletközpont mögötti területen kialakított játszótér nem csak új színfoltja Akasztónak, de a korszerű közterületi játszótéri eszközöknek, parkbútoroknak köszönhetően várhatóan népszerű, sűrűn látogatott helyszíne lesz a kisgyermekes családoknak, amelyet majd kamera is figyel. Az elnök úr által ajándékozott platánfa lesz az első zöldellő növény az új játszótéren, amelyet hamarosan újabb fákkal, növényekkel népesítünk be, hogy játék közben árnyék is legyen a kicsiknek – mondta a játszótér avatószalagjának átvágása előtt a közgyűlés tagjainak és az érdeklődőknek Suhajda Antal polgármester.

Hozzátette: ugyan a játszótér vidékfejlesztési forrásból épült, de Akasztón a legjelentősebb, jelenleg is folyamatban lévő fejlesztések a megyei önkormányzat TOP pályázatainak köszönhetően valósulnak meg, amelyért ezúton is köszönetem fejezem ki Rideg Lászlónak, rajta keresztül a közgyűlés tagjainak.

Rideg László, a közgyűlés elnöke a tanácskozáson mondottakat ezúttal is megerősítette: a közgyűlés tagjai szívesen jöttek Akasztóra, a megye egyik dinamikusan fejlődő településére. A megyei önkormányzat elkötelezett a klímavédelem, az egészséges környezet mellett, ezért ennek és a további sikeres együttműködés szimbólumaként ültetik el a szép platánfa – csemetét a polgármesterrel. Miután a kis fát Rideg László és Suhajda Antal közösen elültette, a településvezető ígéretet tett, szépen gondozzák majd az ajándékként kapott első fácskát, amelyet hamarosan továbbiak vesznek körül.