Kezdőlap Fejlesztés ÚJABB, KÖZEL 50 MILLIÓ FORINTOS FEJLESZTÉS ÉRKEZETT TÉRSÉGÜNKBE

ÚJABB, KÖZEL 50 MILLIÓ FORINTOS FEJLESZTÉS ÉRKEZETT TÉRSÉGÜNKBE

A Magyar Falu Programban az 5.000 lélekszám alatti települések vehetnek részt. A pályázatnak köszönhetően 2019 óta számos útszakasz, orvosi rendelők, óvodák, valamint művelődési házak felújítására nyílt meg a lehetőség a választókerületben.

A program mostani fordulója ismét fejlesztési forrásokat hozott a térségbe.
Bácsbokodon, Érsekhalmán, Nemesnádudvaron és Felsőszentivánon az önkormányzatok településenként közel 3 millió forintból vásárolhatnak új berendezéseket az orvosi rendelőkbe. Madarason 2.2 millió forintot fordíthatnak az  eszközök modernizálására, Rémen 2.4 millióból válhat korszerűbbé a fogorvosi rendelő, míg Sükösdön a gyermekorvosi praxis kap új műszereket és bútorokat. Hercegszántó önkormányzata megközelítőleg 30 millió forintból alakíthatja át az egykori gyermekorvosi rendelőt fogorvosi rendelővé.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy vidéki településeink épülhessenek, szépülhessenek – mondta Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – A közös munkának köszönhetően térségünk folyamatos sikereket ér a a Magyar Falu Program kiírásain, így egymást érik azok a beruházások, amelyek kényelmesebbé, könnyebbé teszik a településeken élők mindennapjait. Magyarország Kormánya továbbra is elkötelezett a vidék fejlesztése mellett – hangsúlyozta a képviselő.