Kezdőlap Kiemelt VÁR A VACKOR VÁR!

VÁR A VACKOR VÁR!

A varázslatos Nyíri-erdő közepén elterülő Erdei Iskola minden szempontból tökéletes helyet biztosít az olyan gyermekek számára, akiket érdekel az erdő, a természet. A KEFAG Zrt. keresve sem találhatott volna jobb helyet Bács-Kiskun megyében egy erdészeti erdei iskola létrehozására a Kecskeméttől 15 km-re lévő Nyíri-erdőnél, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai mogyorós-tölgyes ligeterdejénél. Itt található a Vackor Vár Erdei Iskola is, szomszédságában a Szent Hubertus kápolna. Azelőtte elterülő rét helyszíne az erdei tízpróbáknak.

Az iskola fő célkitűzése a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakítása.

Az erdei iskolát körülölelő 1200 hektáros vadaskert gazdag állatvilágát a vadlesen természetes környezetükben figyelhetik meg.

Háziállat-farmukon személyes élményeket szerezhetnek az állattartás fortélyairól, etethetik/simogathatják is őket.

Kézügyességüket, koncentrációjukat, akaratukat és türelmüket fejleszthetik íjászattal, fafaragással, nemezeléssel és kenyérsütéssel is.

A minden igényt kielégítő, impozáns épületegyütteshez 46 fős, kétcsillagos szálloda, játszótér, erdei tornapálya, valamint 20×40 m-es aszfaltos kézilabda/futball és kosárlabdapálya is tartozik.

A reggeltől késő estig tartó programokban megfáradva egy „makoveczi” szálloda 2-4-5 ágyas, fürdőszobás szobáiban térhetnek nyugovóra a gyermekcsoportok.

A több mint ezer hektáros Nyíri erdőből – mely dámvad, őz, vaddisznó, nyúl, róka, mókus, számtalan madárfaj és apróvad élőhelye – 26 hektár szolgálja az élményekben gazdag kikapcsolódást.

Az iskolaszünetekben és a nyári hónapokban a gyermekek érdeklődésének megfelelő táborokat szerveznek. Legnépszerűbbek az ősmagyarság szokásait felelevenítő nomád, az ügyességi gyakorlatokkal tűzdelt íjász, valamint az éjjel-nappal erdőjáró programokat magában foglaló túlélő tábor.