Kezdőlap adomány VÉNASZKENNER ADOMÁNY A KALOCSAI KÓRHÁZ GYERMEKOSZTÁLYÁNAK

VÉNASZKENNER ADOMÁNY A KALOCSAI KÓRHÁZ GYERMEKOSZTÁLYÁNAK

Bensőséges kis ünnepség helyszíne volt június 22-én, 14 órakor a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya, ahol Szivós Etelka főigazgató-helyettes a sajtó képviselőinek, rajtuk keresztül a szélesebb nyilvánosságnak mutatta be dr. Svorenj Gábor gyermek szakorvost, neonatológust, azaz újszülött szakorvost, aki első munkanapját, mint a gyermekosztály új főorvosa ezen a napon kezdte meg az intézményben. Az esemény alkalom volt arra, hogy dr. Svorenj Gábor átvegye a dr. Körmendy Szabolcs kezdeményezése mellé álló, a saját adományából és a Kalocsa Jövőjéért Egyesület gyűjtéséből megvásárolt, a kisgyermekek vérvételénél a fájdalom csökkentése érdekében használható, 1,5 millió forint értékű vénaszkennert.

Szivós Etelka a sajtó munkatársainak, a Kalocsa Jövőjéért Egyesület képviseletében megjelent dr. Grabarits István elnök, Pécsi Vivien, Kákonyi István és dr. Körmendy Szabolcs egyesületi tagok köszöntése után bemutatta

DR. SVORENJ GÁBOR GYERMEK SZAKORVOST, ÚJSZÜLÖTT SZAKORVOST (NEONATOLÓGUS), AKI A GYERMEKOSZTÁLY ÚJ OSZTÁLYVEZETŐ FŐORVOSAKÉNT JÚNIUS 22-ÉN, HÉTFŐN REGGEL KEZDTE MEG MUNKÁJÁT AZ INTÉZMÉNYBEN.

A főigazgató-helyettes az adományként kapott vénaszkennerről szólva elmondta: a vénaszkennerre való gyűjtést a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezte,

AZ ESZKÖZ NAGY SEGÍTSÉGÉRE LESZ AZ OSZTÁLYON DOLGOZÓNAK, UGYANIS ALKALMAZÁSÁVAL EGY ROSSZABB GYERMEKVÉNA ESETÉBEN AZONNAL LÁTHATÓVÁ VÁLNAK A BŐR ALATT FUTÓ EREK. ENNEK KÖVETKEZTÉBEN KÖNNYEBB, FÁJDALOM MENTESEBB LESZ A VÉRVÉTEL, A KANÜL BEHELYEZÉSE A GYERMEKEKNÉL.

A főigazgató-helyettes a vénaszkenner adományért hálás szívvel mondott köszönetet az egyesület tagjainak és valamennyi adományozónak, köztük dr. Körmendy Szabolcsnak, aki a 2019-ben elnyert Szent-Györgyi Albert orvosi díjjal járó pénzjutalom egy részét az adománygyűjtés megnyitására ajánlotta fel.