Kezdőlap Kiemelt A KECSKEMÉTI RENDŐRÖK ISMÉT ŐRIZETBE VETTEK EGY ITTAS VEZETŐT

A KECSKEMÉTI RENDŐRÖK ISMÉT ŐRIZETBE VETTEK EGY ITTAS VEZETŐT

A közlekedésrendészeti osztály munkatársai egy nap alatt lefolytatták a vizsgálatot az ittas sofőr ügyében, és javasolják a bíróság elé állítását.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. július 9-én 17 óra 24 perckor őrizetbe vettek egy 53 éves dán állampolgárt.

A férfi Kecskeméten, a Ceglédi úton közlekedett egy Hyunday személygépkocsival, amikor a rendőrök megállították és intézkedés alá vonták. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt vérvételre előállították. A sofőr a vezetői engedélyét nem tartotta magánál, így azt a rendőrök a helyszínen nem tudták elvenni, de intézkedtek az okmány bevonásáról.

A járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt a rendőrök őrizetbe vették. Ügyében a nyomozást a kecskeméti egyenruhások az őrizet időtartamán belül befejezték, és kezdeményezik a gyanúsított bíróság elé állítását.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbiakhoz hasonlóan hangsúlyozza, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére a vezetése előtt és alatt egyaránt. Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést, hiszen többek között növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. Ezért kérjük: soha ne üljön ittasan a volán mögé, és olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!