Kezdőlap Kecskemét A térfigyelő kamerák mindent látnak: újabb illegális árusítókat és vandálokat buktattak le

A térfigyelő kamerák mindent látnak: újabb illegális árusítókat és vandálokat buktattak le

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai a térfigyelő kameráin keresztül a tegnapi nap folyamán ismét sikeresen felderítették, hogy a városközpontban a járókelők leszólításával illegális árusítás történik.

A térfigyelő kamerákat ellenőrző közterület-felügyelő  észlelte a  jogellenes cselekményt és a helyszínre irányította a városrendészeket, akik a tetten ért az elkövetőt elkísérték a Kecskeméti Rendőrkapitányságra.

A szabálysértési hatóság az eljárást lefolytatta és  büntetés kiszabása mellett rendelkeztek a nála lévő áruk elkobzásáról is.  Az árusított termékek elkobzása a tapasztalatok szerint ugyanis jelentős visszatartó erő lehet a járókelőket zaklató illegális árusok vonatkozásában. A Kecskeméti Városrendészet minden tetten ért illegális árusítás esetén kezdeményezni fogja az azonnali szabálysértési eljárás lefolytatását, melynek keretében elkobzásra kerülhetnek a náluk lévő termékek.

A Kecskemét közterületeire telepített kamerarendszer hatékonyságát igazolja, hogy a tegnapi napon Kecsemét belvárosában a Malom Center mellett sétányon a járdát és a padot festékszóróval megrongáló fiatalok csoportjának tevékenysége is rögzítésre került.

A fiatalok összesen a padok mellett 28 térkövet festettek össze. Mivel az elkövetők mozgása és kiléte a kamerafelvételek alapján jól beazonosítható így velük szemben szabálysértési eljárás kezdeményezésére került sor.