Kezdőlap Gazdaság Citromfától a ribizlibokron át a fűszernövényekig

Citromfától a ribizlibokron át a fűszernövényekig

Kecskemét kertbarát és virágkedvelő közönsége 12 éve vásárolhatja meg a Bagosi Kertészet jó minőségű, szép virágait, fáit és mediterrán növényeit. Az országos szakmai körökben is elismert makói Bagosi család legfiatalabb tagja, Bagosi Attila döntött úgy a 2000-es évek végén, hogy a hírös városban kertészetet nyit. Azóta folyamatosan bővíti kínálatát a vevői igények tükrében. Célja, hogy a vásárlók mindig elégedetten távozzanak, visszatérjenek, és szívesen ajánlják kertészetét másoknak is.

– Gyermekkorom óta az életem a növények körül forog. Ebbe születtem bele, szüleim kertészetet vezettek és vezetnek ma is Makón. A kertészetet hamar megszerettem, és meghatározóvá vált az életemben. Agrármérnöki diplomát szereztem, úgy éreztem saját vállalkozásban szeretném kamatoztatni tudásom és tapasztalatom. Szorosan kapcsolódva a szüleimhez, de mégis önállóan. Fontos volt számomra, hogy a magam útján fejlődhessem – mesélte a fiatal szakember.

Bagosi Attila 2008-ban Kecskeméten, a Reptéri út mellett nyitotta meg kertészetét. Néhány év után, azonban a 445-ös út építési munkálatai, majd az új utak kialakítása miatt, az Auchan közelében, a Nyugati körútra tette át székhelyét.

Szeretem ezt az új helyet, mely nemcsak frekventált út mellett található, de lehetőséget adott a fejlesztésekre is. A kezdeti kisebb fóliák után ma már nagy, korszerűen felszerelt növényházban várjuk vásárlóinkat. A nagyobb térben gazdagabb kínálatot tudunk felvonultatni, a termékpalettánkat a vevői igények tükrében bővítjük – tette hozzá.

A Bagosi Kertészetben nemcsak értékesítenek, az általuk forgalmazott növények 50 százalékát maguk nevelik, 50 százalékát környékbeli kertészektől, illetve egy kis részt holland és olasz importból biztosítják, ez utóbbiak a mediterrán és citrus növények. Kínálatukban kiemelt helyet kapnak a tuják, díszfák, gyümölcsfák és bogyós gyümölcsök, melyeket részben a saját faiskolájukban nevelnek. Ezeken kívül minőségi, gazdag választékot nyújtanak évelő és egynyári virágokból, szobanövényekből, palántákból, fűszernövényekből is. A termékpalettát pedig a kertészeti eszközök, jó minőségű virágföldek, kerti szórt anyagok, valamint a kaspók, kerti díszek színes forgataga teszi teljessé. A Bagosi Kertészet zászlóshajói tavasztól a muskátlik és az évelő szegfűk, ősszel a krizantémok árvácskák, örökzöldek, a tél közeledtével pedig a mikulásvirágok.

Bagosi Attila nap mint nap azért dolgozik, hogy vásárlói maximális elégedettek legyenek az általuk választott növényekkel.

– Célom, hogy nagyobb imázst teremtsek a Bagosi Kertészetnek, a vásárlóim szívesen jöjjenek be egész évben. Ha növényvásárlásban gondolkodnak, az elsők között jusson eszükbe a kertészet. Úgy vélem ennek alapja az a bizalom, melyet a jó minőségű növényekkel, a hozzáértő szaktanácsadással és hangulatos környezettel együttesen érhetjük el. Szeretjük a növényeket, megfelelően gondozzuk, ápoljuk és neveljük valamennyit, hogy a vevőink kertjének valódi díszeivé válhassanak – hangsúlyozta.

A Bagosi Kertészet szinte egész évben nyitva tart, egy rövid téli leállás kivételével. A szezonokhoz igazodva a meglévő növénykínálatot tavasszal a Valentin napi, nőnapi, húsvéti és anyák napi ajánlatok színesítik, nyáron csodás virágokból lehet válogatni, az őszi szezont a tökös kompozíciók, sírkoszorúk, temetődíszek, majd karácsony előtt az adventi dekorációk, és a Magyarországról származó minőségi fenyőfa értékesítése teszi teljessé. Áraik kedvezőek, melyet a törzsvásárlói programjuk tesz még vonzóbbá.

– A minőség számomra az elsődleges. Mindent elkövetünk, hogy növényeink a legszebbek és legéleterősebbek legyenek. A magasfokú növényvédelem keretében odafigyelünk a kórokozókra, a növénybarát eljárásokra. Folyamatosan tápoldatozunk, hogy növényeink a legjobb kondícióban kerüljenek vásárolóinkhoz – mondta végül Bagosi Attila.

Bagosi Kertészet

Kecskemét, Nyugati körút

Nyitva tartás: H-Szo 8-18 óráig, V 8-12 óráig

http://www.bagosikert.hu