Kezdőlap Kiemelt Egy új kötet beharangozója- kedvezménnyel

Egy új kötet beharangozója- kedvezménnyel

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület  karolta fel a Kecskemét, a térség s a határainkon túli területek épületeinek arculatát magas fokon alakító TIRINGER FERENC (Sárbogárd, 1875- Kecskemét, 1947) aranykoszorús műlakatos és műhelye tevékenységét felkutató csoport munkájának eredményét: az „Észnek hódol az érc. Tiringer Album ” című kiadvány megjelentetését.

Az A/4 formátumú kemény fedelű borítású, színes album 180 oldalon közel 200 színes fényképfelvételt szerepeltet.

 A kötet egyfelől támaszkodik Dr. Bánszky Pál művészettörténész, ny. múzeumigazgató, az MMA egykori tagjának nagyszerű tanulmányára, valamint a  Füléné  Gábor Ildikó által folytatott ipartörténeti kutatásokra és feldolgozásokra. Mint ismeretes, hozzájuk kapcsolódik az a néhány éve folyó szorgalmas hely- és kézműves ipartörténeti gyűjtő- és kutató munka, amelyet Benedek György és Dömötör Tibor Attila fognak össze közel 30 lokálpatrióta önkéntes munkája révén, számos magyarországi segítővel együtt.  A kötet szerkesztését – szintén önzetlen felajánlás révén –  Dr. Kriston Vízi József ny. főmuzeológus, Podmaniczky-díjas örökségvédő vállalta fel.

A nyomdai előkészítés ezekben a napokban zajlik, így legkésőbb szeptember végén megjelenhet a könyv.

Az érdeklődők számára ezúton ajánljuk fel a kedvezményes előrendelés lehetőségét, amennyiben 2020. július 31-ig átutalják   a kiadó Kecskeméti Városszépítő Egyesület számlaszámára (OTP 11732002-20533980) „Tiringer album” cél megjelölésével   3.000 forint összeget. Természetesen ebben az időszakban a kedvezménnyel több   kötet is megrendelhető! Augusztusban mindez már 4.000 ft/db áron tehető meg.

Kérjük fogadják felhívásunkat szeretettel s osszák meg azt bátran ismerőseik, munkatársaik körében is.