Kezdőlap Kiemelt ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN HAGYTÁK SORSÁRA A BÁNTALMAZOTT FÉRFIT

ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN HAGYTÁK SORSÁRA A BÁNTALMAZOTT FÉRFIT

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal adta át az aktát a főügyészségnek.

A Bács-Kiskun Megyei Kórházból tettek bejelentést a rendőrségre 2019. január 1-jén reggel, miszerint életveszélyes állapotban szállítottak be egy férfit, akinek bántalmazásból eredő sérülései vannak. Egy óra elteltével arról tájékoztatták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a férfi meghalt.

Az eset kapcsán elrendelt nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy szilveszter éjjelén a 67 éves sértett egy ismerősével italozott, és közben szóváltás alakult ki közöttük. Az akkor 68 éves cimbora kézzel, majd egy fém járóbottal ütlegelte az erősen ittas, így ebből kifolyólag védekezésre képtelen állapotban lévő petőfiszállási férfit. Időközben a bántalmazó telefonon felhívta egy szomszédját, akit magához invitált. Az akkor 47 éves férfi át is ment szomszédjához, és kérésére segített neki a fűtött lakásból az udvarra vonszolni a magatehetetlen sértettet, és életveszélyes állapotban magára hagyták.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a 67 éves petőfiszállási férfinél traumás sokk következett be a bántalmazás miatt, ami a halálához vezetett.

Az áldozatát bántalmazó férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, míg segítőtársa szabadlábon védekezhetett. A főkapitányság nyomozói az ügy kapcsán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az idősebb gyanúsítottal szemben emberölés bűntette, míg fiatalabb társa ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt javasolnak vádemelést.