Kezdőlap Kecskemét Elfogadták a polgármester veszélyhelyzetben meghozott döntéseit

Elfogadták a polgármester veszélyhelyzetben meghozott döntéseit

Egyhangúlag fogadták el a veszélyhelyzetben meghozott polgármesteri döntéseket a csütörtöki közgyűlésen. Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester az ülésen köszönetét fejezte ki, hiszen a város szinte minden tisztségviselője, közalkalmazottja, lakosa, úgy gondolta, hogy a koronavírus-járvány egy olyan komoly helyzet, melyen csak egy közös összefogással lehet túljutni.

Csütörtöki ülésén tárgyalta Kecskemét Önkormányzata a polgármester veszélyhelyzetben meghozott döntéseit. Szemereyné Pataki Klaudia mindenekelőtt köszönetét nyilvánította ki mindenkinek, hiszen mint mondta, a város szinte minden tisztségviselője, közalkalmazottja, lakosa, alkalmazottja úgy gondolta, hogy a Covid 19 okozta helyzeten csak egy komoly összefogással lehet túljutni, ez meg is valósult. Külön kiemelte Engert Jakabné alpolgármestert, aki folyamatosan, naprakész információkkal segítette a munkálatokat. A vírus azonban még nem vonult el, nincs rá ellenszer, így még mindig komolyan kell venni a helyzetet – emelte ki a polgármester.

Engert Jakabné, alpolgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyhelyzet alatt megalakult Gondoskodó Szolgálat nem szűnt meg, csak egy időre felfüggesztették munkáját. Úgy gondolja, hogy egy olyan összefogott szervezeti formát alakítottak ki, amit nem szabad elengedni. A jövőben is reggel 8 órától 12-ig munkanapokon hívható lesz a diszpécser szolgálat. Az önkéntesek indokolt esetekben tudnak majd segíteni.

Király József, önkormányzati képviselő szerint a Gondoskodó Szolgálat a vírus helyzet alatt kialakított jó gyakorlatok közé tartozik. A döntések közül csak a piac működését kifogásolta.

Az ülésen Lévai Jánosné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi tagjaként felhívta a figyelmet arra, hogy a pandémiás helyzet alatt létrehozott veszélylapot még minidig segítségül vehetik azok, akik március 11-e után veszítették el állásukat, és segítségre van szükségük.

A közgyűlésen 18 igennel, tartózkodás nélkül fogadták el a veszélyhelyzetben meghozott polgármesteri döntéseket.

(Forrás: Hiros.hu)

Kép: Alföldi Régió Magazin