Kezdőlap Kiemelt ELŐBB GARÁZDÁLKODOTT, KÉSŐBB RABOLT – A JÁRŐRÖK ELFOGTÁK

ELŐBB GARÁZDÁLKODOTT, KÉSŐBB RABOLT – A JÁRŐRÖK ELFOGTÁK

A kecskeméti rendőrök egy kis szerencse, és a sértett által adott pontos személyleírás alapján már a helyszínen beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. július 9-én éjjel, mely szerint Kecskeméten, a Műkerti sétányon megtámadtak és kiraboltak egy embert. A sértett elmondta, hogy röviddel korábban leszólította egy férfi az utcán, és cigarettát, valamint pénzt követelt tőle. Ő vonakodott átadni értékeit, ezért az elkövető lökdösni kezdte, földre lökte, és átkutatta a ruházatát. Eközben elszakította a nadrágjának a zsebét, és abból cigarettát, öngyújtót valamint mobiltelefont vett ki, végül elszaladt.

A helyszínre érkező egyenruhások részletesen kikérdezték a 48 éves áldozatot. Az általa adott pontos, részletes személyleírás alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőr- és Őrszolgálati Alosztályának munkatársai már a helyszínen tudták, hogy ki lehet a feltételezett elkövető: egy 21 éves ceglédi lakos, akit néhány órával korábban egyszer már előállítottak, mert az állomáson garázdálkodott.  

A járőrök a feltételezett elkövetőt kecskeméti tartózkodási helyén fogták el, és átadták a nyomozóknak, akik a férfit őrizetbe vették. A fiatalt egyrészt az éjszakai rablással, másrészt a késő délután elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

A Vizsgálati Osztály munkatársai előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.