Kezdőlap Kiemelt EMBERCSEMPÉSZÉS ELŐKÉSZÜLETE MIATT ŐRIZETBEN

EMBERCSEMPÉSZÉS ELŐKÉSZÜLETE MIATT ŐRIZETBEN

A Bács-Kiskun megyei nyomozók két afgán férfit gyanúsítanak azzal, hogy alagutat ástak azért, hogy azon keresztül illegális migránsok juthassanak az országba.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy alagútkezdeményt találtak a rendőrök 2020. július 20-án a késő délutáni órákban a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán. A járat félkész állapotban volt, kijárattal nem rendelkezett, de nyilvánvalóan migránsok illegális átjuttatásának szándékával készült, ezért embercsempészés előkészülete miatt büntetőeljárást indított a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az alagutat két férfi ásta azzal a céllal, hogy ha elkészül, olyan külföldi személyek tudjanak azon keresztül Magyarországra jutni, akik nem rendelkeznek a jogszerű tartózkodás feltételeivel.

A Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai az embercsempészésre irányuló előkészület bűntettével gyanúsítható 17 és 23 éves afgán férfiakat – kihallgatásukat követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.