Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 2020. július 13-án 0 óra és 24 óra között 6 esetben összesen 29 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 4 esetben összesen 34 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 3 személy fogtak el, és 11 előállításáról intézkedtek. Közülük ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt 10 óra 30 perckor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vett egy 31 éves táborfalvi lakost. A nő Felsőlajos külterületén, egy út mentén az arra közlekedőknek félreérthetetlen módon jelezte, hogy anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtana.

Másfél óra múlva egy 45 éves helybélit vettek szabálysértési őrizetbe a kecskeméti rendőrök. A férfi Kecskemét belterületén egy személygépkocsival úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy őt a rendőrség korábban a járművezetéstől eltiltotta.

Kecskeméten a megyeszékhelyi járőrök 14 óra 34 perckor igazoltattak egy 36 éves kiskunhalasi lakost. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfival szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el, mivel a részére kiszabott pénzbírságot nem fizette be.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 4 könnyű sérüléssel járó, valamint 6 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.