Kezdőlap Kiemelt HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 2020. július 19-én 0 óra és 24 óra között 7 esetben összesen 36 illegális migránst tartóztattak fel. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 10 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

A tegnapi napon a járőrök és nyomozók 5 személy fogtak el, valamint 5 előállításáról intézkedtek. Közülük hárman bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Kecskeméten, a Kálvin téren igazoltattak egy férfit a megyeszékhelyi járőrök 21 órakor. Az intézkedés során megállapították, hogy a 25 éves helybélivel szemben a Bajai Járásbíróság szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el, mivel a részére korábban kiszabott bírságot nem fizette be.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 6 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Az 5407-es számú úton Móricgát felől Jászszentlászló irányába közlekedett az esti órákban egy 55 éves nő a segédmotoros kerékpárjával. A helyszíni szemle adatai szerint a 21.788-as méternél eddig ismeretlen okból letért az útról, és oldalára borult. A történtek során a motoros – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.