Kezdőlap ÉT-TRENDEK Kiskőrösön készül a varázsitalként ismert Mátyás Keserű

Kiskőrösön készül a varázsitalként ismert Mátyás Keserű

A Kunság-Szesz Szeszipari Zrt. negyedévszázados tapasztalattal gyárt több mint ötven féle szeszes italt. A kiskőrösi cég termékpalettája sokszínű: a díjakkal jutalmazott minőségi Mátyás pálinkáktól a kommersz szeszekig minden megtalálható a vevői igényeknek megfelelően. Zászlóshajója a prémium minőségű Mátyás Keserű, mely 25 év sikere egy palackba zárva. 

Az 1994-ben családi vállalkozásként induló Kunság-Szesz Zrt. mára az ország egyik legnagyobb szeszipari üzemévé nőtte ki magát. A vállalkozás 2011-ben a Business Superbrands kitüntetés birtokosa lett. Az alapítás a Nagy család nevéhez fűződik, hozzájuk csatlakozott 1998-ban a Szabó család.

– A családias hangulat megmaradt, de ma már több százan dolgozunk, együtt egy célért. Hiszünk abban, hogy a közös értékrend, és egymás munkájának megbecsülése, a siker legfőbb záloga. Munkánk során egyszerre támaszkodunk cégünk több évtizedes tapasztalatára, és a magyar pálinkafőző-mesterek ősi tudására. Receptúránk megalkotásakor ez a tudás és szakértelem segített abban, hogy igazi minőséget alkossunk – vallják a tulajdonosok.

A Kunság-Szesz Zrt. pálinkák, hideg úton előállított kommersz szeszesitalok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A modern gyártósorokon műszakonként 200 ezer palack gördül le.

A vállalkozás központi telephelye Kiskőrösön található, melyet folyamatosan bővítették, korszerűsítették. 2010-ben új pálinkaüzemet nyitottak, ahol az ország egyik legnagyobb pálinkagyártó-üzemeként évi több ezer liter kiváló minőségű pálinkát állítanak elő. A legmodernebb pálinkafőző berendezések alkalmasak egylépcsős és kisüsti pálinkák gyártására egyaránt. A minőség jegyében a pálinka előállításához szükséges friss és egészséges gyümölcsöket kizárólag magyar termelőktől vásárolják.

A Kunság-Szesz Zrt. kiemelt, prémium kategóriás termékei a Mátyás Pálinkák, melyek egyedülállóan tiszta íze feledhetetlen élményt nyújt a fogyasztóknak. A cég zászlóshajója pedig a szintén Mátyás márkanév alatt futó prémium kategóriás Mátyás Keserű, melynek karakteres ízét reneszánszkori fűszerek és gyógynövények adják. A titkos recept alapján készülő egyedi esszencia, kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készül. Ismerői, főként a helyiek varázsitalnak tartják jótékony hatásainak köszönhetően.

A Mátyás Keserű likőr a 2018-ban Tirolban megrendezett Destillata Nemzetközi Párlatversenyen az aranyérem mellett, Kategória győztes lett, így Az Év Keserű Likőrje címet viselheti. Külön elismerés, hogy 2019-ben a Mátyás Keserű Likőr megnyerte az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat elismerést is.

A Mátyás Keserű olyan nemzeti termék, amely egyediségével, különlegességével, minőségével, természetességével a Hungarikum cím mellett az italínyencek és a nagyközönség tetszését is elnyerheti.

A Kunság-Szesz Zrt. termékei az évek alatt több mint ötven díjat nyertek. A tulajdonosok fontosnak tartják a megyei, országos és nemzetközi versenyeken való megmérettetéseket, hiszen ezek igazolják és erősítik meg igazán szakmai hozzáértésüket. Elismeréseik között jegyezhetik, hogy több italukat beválasztották a Pálinkakiválóságok közé, valamint a Bács-Kiskun megye szőlőpálinkája elismerő cím birtokosai lettek több évben is.

A Kunság-Szesz Zrt. tulajdonosai folyamatosan bővítik a termékpalettájukat, megfelelve a fogyasztói elvárásoknak. Nem titkolt céljuk, hogy olyan piacokat is meghódítsanak ezáltal, ahol még kiaknázatlan lehetőségeik vannak a fejlődésre és a terjeszkedésre.

Kunság-Szesz Zrt.

Kiskőrös, Bánffy utca 35-37.

www.kunsagszesz.hu

www.matyaspalinkahaz.hu

www.matyaskeseru.hu

Webshop: www.matyaswebshop.hu