Kezdőlap Gyerekek LCF Kids Club – Nyelvtanulás játékosan, sikerélménnyel, nemzetközi módszerrel

LCF Kids Club – Nyelvtanulás játékosan, sikerélménnyel, nemzetközi módszerrel

Az LCF Kids Club magasan kvalifikált vezetői, Kincsesné László Anita és Cseh Valéria a vállalkozás megalapítása óta azon fáradoznak, hogy minél több kisgyermek megkedvelje az idegen nyelveket. A nyelviskola fő célkitűzése, hogy a gyerekek jó hangulatban, játékos módon, természetesen ismerkedjenek a nyelvvel, széleskörű szókincsre tegyenek szert és bátran, magabiztosan beszéljenek az adott idegen nyelven. A játékos, kommunikatív angol nyelvtanfolyamok 6 hónapos kortól 14 éves korig vehetők igénybe a kiemelkedő színvonalon működő Kids Club nyelviskolában.

A pici kori nyelvtanulás előnyei

A babák már születésüktől fogva kommunikálnak: hallgatnak és figyelnek bennünket, mosollyal, sírással, gügyögéssel „beszélnek” hozzánk. Természetesen ez az ún. néma periódus az anyanyelv elsajátításához hasonlatosan az angol tanulás folyamatában is megfigyelhető, azonban a gyerekek annak ellenére, hogy még nem képesek reprodukálni a szavakat, mégis értik őket. A gyermekek agyának legnagyobb mértékű fejlődése a gyerekek 1 éves koráig megtörténik. Éppen emiatt kiemelt jelentőségű a kisbabák korai fejlesztése, így a korai nyelvtanulás is. A legfontosabb, hogy kialakuljon a nyelvtanulással kapcsolatos pozitív érzés, és megszeressék a gyerekek a nyelvtanulást, mert így később is könnyebben, örömmel tanulják, természetes lesz számukra, hogy az idegen nyelv az életük részévé válik. A nyelv tanulása egy hobbivá válhat számukra, és nem egy lesz a sok kötelező tantárgy közül.

Kincsesné László Anita

A nyelvelsajátítás fontossága

Kisgyermekkorban nem nyelvtanítás, hanem nyelvelsajátítás – egy velünk született képesség, ami az utánzáson alapul – zajlik. A nyelvelsajátítás során mindenféle erőfeszítés nélkültudunk elsajátítani egy nyelvet, csak a kommunikáció létrejötte a fontos. A gyerekek fő tevékenysége a játék, ezen keresztül ismeri meg a környezetét, a világot, így sajátítja el az anyanyelvét és egy idegen nyelvet is.

Cseh Valéria

Játékos nyelvtanfolyam

Sok vidám játék, mozgás, zene, mondóka és mozgásos feladat várja a gyermekeket a Kids Club tanfolyamainkon – angol nyelvű környezetben. A foglalkozások alatt rutin dalokat alkalmazunk és csak a célnyelvet használjuk az órán, maximum 1-2 bonyolultabb játék elmagyarázásánál használjuk az anyanyelvet.

Érvek a korai nyelvoktatás mellett

A korai nyelvtanulás mindenképpen pozitív hatással van a kisgyermekekre, fejleszti több készség kialakulását, segíti a kicsiket a társas kapcsolataik kialakításában, valamint mindenképpen sikerélményt, magabiztosságot és önbizalmat ad a gyerekeknek. A korán megkezdett nyelvtanulás során fejlődik a gyerekek empátiája, logikája, a saját anyanyelvüket is könnyebben tanulják, matematikai és művészeti téren is fejlődnek.  

 A kisgyermekkori jó nyelvoktatás kritériumai

A jó idegennyelv tanítás természetes, játékos és gyakorlatias, ami által az új nyelvet szinte észrevétlenül sajátítják el a kisebb és nagyobb gyermekek. Fontos az életszerűség, hogy a gyermekek a nyelvet számukra értelmes, sikerélményt nyújtó feladatokban használhassák. A gyermekek által használt mondatoknak évről-évre komolyodniuk kell, egyre összetettebbé kell válniuk, amely tükrözi a haladás ütemét. A tanulási légkör legyen bátorító, szeretetteljes és jó hangulatú, hisz mindez növeli a gyerekek beszédbátorságát és az önbizalmát. Mi a Kids Club tanfolyamainkon a hangsúlyt a beszédkészség – hallás utáni megértés fejlesztésére helyezzük, de a foglalkozásokon megjelennek írásos és olvasásos feladatok is. Az a tudás, melyet élmények közepette szereznek maguknak a gyerekek sokkal mélyebb, és használhatóbb lesz, mint a szigorúbb keretek között rögzülő tudás.

Kids Club nyári angol táborok

A Kids Club évek óta szervez országszerte nagy sikerű angol táborokat, ahol a gyermekek játszva fejleszthetik idegennyelv-tudásukat, mozgásos, készségfejlesztő feladatokkal, vidám dalokkal és mondókákkal. Idén Kecskeméten már 2 turnus lezárult, de lesz még egy nyári Kids Club angol tábor augusztusban, a Kecskeméti Református Általános Iskola épületében. A táborban az ovis és iskolás gyerekek nyelvi foglalkozásai tudásszintjüknek és életkoruknak megfelelően külön csoportokban, saját csoportvezetővel folynak. A tábor a nyaralás témakört öleli fel, mely során egy képzeletbeli nyaraláson vesznek részt velünk a gyerekek.

Kincsesné László Anita LCF Kids Club nyelviskola-vezető

Kecskemét, Kadafalva, Ballószög

Tel: 20/ 585-1997            

E-mail: [email protected]

Cseh Valéria LCF Kids Club nyelviskola-vezető

Kecskemét, Cserkeszőlő, Lakitelek             

Tel: 30/ 893- 4667

E-mail: [email protected]