Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban a rablással gyanúsított férfi

Letartóztatásban a rablással gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak a 20 éves férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy késsel megfenyegetett és kirabolt egy lajosmizsei nőt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. június 28. napján, az esti órákban Lajosmizsén azzal az ürüggyel szólított meg egy nőt, hogy cigarettát kérjen tőle. Mikor a gyanúsított észrevette, hogy a sértett a cigarettatartójában készpénzt is tart, azt kikapta a kezéből, a másik kezével pedig kést fogott a nőre és a pénz átadását követelte. A sértett többször is kérte a gyanúsítottat, hogy adja vissza a cigarettatartót és a benne található – 26.000,-Ft összegű – készpénzt, azonban a gyanúsított a felszólításnak nem tett eleget. Időközben egy férfi sietett a sértett segítségére, felszólította a gyanúsítottat, hogy hagyja békén a nőt, mire a gyanúsított a tárcát, – amiből 20.000,-Ft -ot kivett – visszaadta és elmenekült a helyszínről.

A járásbíróság a – büntetett előéletű – gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2020. július 1.

Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya