Kezdőlap Egészség Mi a jobb? Az egészségünkre költeni vagy a betegségünkre?

Mi a jobb? Az egészségünkre költeni vagy a betegségünkre?

20-30 évesen nem igazán gondolunk arra, hogyan tudnánk megtartani ezt a fiatalos lendületet. Pedig ebben a rohanó, stresszes világban észre sem vesszük mennyi minden rombolja az immunrendszerünket. Merthogy mindennek ez az alapja. Nézzünk csak körbe kicsit. Allergia, emésztési problémák, inzulin rezisztencia, étel intolerancia stb.
Sok esetben hallom, ,,már a nagyszüleim és szüleimnél is előfordult én is biztos az leszek”
Ettől a falat tudnám kaparni néha. Fiatalok ébresztő, az öröklődés csak 12 %-ban játszik szerepet a többit mi magunk tesszük hozzá.
Élen járunk a szív- és érrendszeri betegségek területén, a legfőbb halálozási okok egyike, s ezek mindegyike az érelmeszesedésre (atherosclerosis) vezethető vissza. Megelőzhető? IGEN
Kevesen tudják, de az érelmeszesedés oka az immunrendszer által az antigénekre (idegen anyagokra) reagálva előállított antitestek csökkenése vagy hiánya. A betegség az alacsony sűrűségű lipoproteinek (LDL-koleszterin) felhalmozódásával kezdődik, és ez hozzájárul az olyan toxikus hatású anyagok képződéséhez, amelyek gyulladást, plakképződést, fibrózist okozhatnak. A kialakuláshoz hozzájáruló tényezőket jól ismerjük: stressz, dohányzás, egészségtelen táplálkozás.
Fiatal párok esetében pedig hiányzik a gyermekáldás. Ahol viszont jön a baba, ott gyakori hasfájás, a tej-, laktóz érzékenység, székrekedés hasmenés, hiperaktív vagy autista gyerek.
De mit tehetünk a megelőzés érdekében? Hogyan készüljek fel még a terhesség előtt?
Megmutatjuk! Hívj bátran! Teadélutánunk minden második pénteken és szombat délelőtt tartjuk.
Bejelentkezés: +36303162443

Forrás:Egészség kuckó Facebook oldala