Kezdőlap Egészség MI NEM STRESSZELÜNK! NYUGI VAN ÉJJEL-NAPPAL!

MI NEM STRESSZELÜNK! NYUGI VAN ÉJJEL-NAPPAL!

TE DÖNTÖD EL. TUDATOSAN ÉLD AZ ÉLETED!
LEGÚJABB TERMÉKÜNK MINDEN KOROSZTÁLYNAK SZÓL.
Az L-triptofán a húszféle alapvető fehérjealkotó aminosav egyike, amely a Szerotonin és a Melatonin előanyaga.
A szervezetben szinte mindig az L-változat fordul elő, bár van egy-két peptid, ami kivétel. Ez egy esszenciális aminosav, ezért a szervezet nem tudja előállítani, csak táplálékkal tudjuk bevinni. Ez az aminosav fehérjében gazdag élelmiszerekben található, elsősorban a csokoládéban, zabpehelyben, szárított datolyában, tejben, joghurtban, túróban, vörös húsokban, tojásban, halakban, baromfihúsban, szezámmagban, csicseribor-sóban, napraforgómagban, földimogyoróban, tökmagban.
A GABA, magyarul gamma-amino-vajsav egy különleges aminosav, amely az agy dopamintermelését serkenti. A központi idegrendszerünk számára az egyik leggyakoribb gátló neurotranszmitter, azaz ingerület átvivő anyag. A központi idegrendszerben fejti ki a hatását. Az alvászavar és állandó fáradtságérzet egyik gyakori oka a szervezet alacsony GABA szintje.
A komlót évszázadokon keresztül használták. Készítenek belőle teát, zsenge szárát zöldségként fogysztaják, leveleit pedig levesbe is szokták tenni. Érett termésfüzéreivel ízesítik, tisztítják, konzerválják a sört. Illóolajával parfümök, testápolók készülnek.
Macskagyökér A növény a Valeriana nevet csak a X. század körül kapta, a latin valere (erős) szóból származik. Az ókorban a macskagyökérfüvet Galenus a görög származású római orvos, filozófus mellett a görög katonaorvos, Dioszkoridész is használta. Amikor a növény megkapta a valerián nevet, akkorra már a korai európai herbalistáknál nagyon népszerű volt a kivonat.
Citromfű A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya az orvosi citromfűvet választotta a 2014-es Év Gyógynövényének. Magyarországon is termesztik, de a Közel-Keletről származik, a mediterrán éghajlatot kedveli. Egyike a legrégebben használt gyógynövényeknek. Nevét friss, citromra emlékeztető illatáról kapta. Vadon csak szórványosan fordul elő, de kertekben sokfelé megtalálható. A citromfüvet több száz éve használják a népgyógyászatban. A citromfű hozzájárul az optimális relaxációhoz. Teaként is fogyasztják.
Az L-teanin egy olyan természetes vegyület, ami szinte kizrólag a teákban fordul elő, legyen az zöld, fekete, vagy éppen fehér tea. Ez a vegyület egyébként egy aminosav, amely hozzájárulhat a GABA és dopamin szint növeléséhez az agy bizonyos területein. Jelentős mennyiségben tealevelekben fordul elő. 1949-ben, a világon elsőként egy Yajiro Sakato nevű japán tudósnak sikerült azonosítnaia, méghozzá a zöld tea leveleiben. Az L-teanin egyedülálló ˝umami˝ ízt kölcsönöz a zöld teának. Az umami japánul egy sós-pikáns, sokak szerint húsra hasonlító ízt jelent.
Aranygyökér A Rhodiola rosea gyökere (ugyancsak használatos neveken: rózsagyökér, aranygyökér, goldenseal) elsősorban a Távol-Keleten, Kínában és Szibériában honos. Európában is megtalálható, hiszen pl. a vikingek és – számos feljegyzés szerint – a görög orvosok is használták, hiszen az aranygyökér hozzásegíti a szervezetet az érzelmi stresszhez és a fizikai erőfeszítésekhez való alkalmazkodásban, stimulálja az idegrendszert.
Az őszi margitvirág fészkes virágzatúak családjába tartozik. Számos dísznövényfajtája ismert. A növény felépítése szerteágazó, bokros. Eredetileg a Balkán-félszigetről származik, ám évszázadok óta termesztik egész Európában. A növény erős aromával rendelkezik. A növény gazdag szeszkviterpén-laktonokban, főként partenolidban. Az említett illóolaj gyakori összetevője a kámfor, a bornil-acetát, a pinén. A növény hatóanyagai között megtalálhatóak még a flavonoidok. Az őszi margitvirág segíti a pihenést.
Az álombogyó (Ashwagandha, Withania somnifera) az egyik legismertebb és legtöbbet használt gyógynövény az ayurvéda, siddha és kínai gyógyászatban. A Délkelet-Ázsiából származó, elsősorban indiában őshonos gyógynövény a burgonyafélék családjába tartozó faj, elnevezései: ashwagandha, indiai ginzeng, téli cseresznye. Az álombogyó támogatja a relaxációt, hozzájárul az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jólléthez.
A béta karotin növényi kivonat, sok zöldségben és gyümölcsben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben a sárga répában, jellegzetes, narancsos színt kölcsönözve a növénynek. A béta-karotin az ˝A˝ vitamin elővitaminja. Olyan vegyületeket takar, amelyek alapvetően alacsony vitamin-aktivitásúak, ám a szervezetbe bekerülve, az anyagcsere folyamatok hatására vitaminná alakulnak. Magas az antioxidáns tartalma.
Ez a Medium-term Product termék hatféle élőflórát tartalmaz emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint. Kérdésed van, hívj bátran! +36303162443 Meghívó linkemen kérhetsz ingyenes visszahívást!
https://www.nics.hu/Default.aspx…
Most egy olyan különleges termékkel lépünk az étrend-kiegészítők piacára, amelyre szinte minden korosztálynak szüksége lehet, és ami nagy segítséget jelent a mindennapjaidban.

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala