Kezdőlap Egészség MIÉRT HASFÁJÓS A KISBABÁM?

MIÉRT HASFÁJÓS A KISBABÁM?

Miért gyengébb az immunredszere a koraszülött és császármetszéssel született babáknak?
Az anyaméhben a magzat szinte csíramentes, a bélflóra kialakulása a születés során kezdődik meg, amikor is a szülőcsatornán áthaladva baktériumok kolonizálódnak (megtapadnak és szaporodnak. Az anyatejjel táplált csecsemőkben főként a jótékony Bifidus- és Lactobacillus-flóra kolonizálódik, szemben a tápszerrel táplált csecsemőkkel, akiknél vegyes flóra alakul ki, a patogén baktériumok nagyobb előfordulásával. Csecsemőkorban azért előnyös a prebiotikus oligoszacharidok adása, mert miközben viszonylag nagy koncentrációban megtalálhatóak a női tejben, addig a hagyományos szénhidrátösszetételű csecsemőtápszerek nem tartalmazzák ezeket a vegyületeket.
Tápszeres táplálás esetén azonban a csecsemők számára fontos a probiotikumokat és prebiotikumokat tartalmazó csecsemőtápszerek fogyasztása. Koraszülött csecsemők esetében szervezetük éretlensége miatt, gyakrabban kapnak antibiotikumot, ami szintén kedvezőtlenül hat a bélflórára. A császármetszéssel született babák flórája is más – nem a jótékony baktériumok kolonizálódnak – melynek egyik következménye a táplálékallergia megjelenése.
Az első néhány életévre gyakorol bélflóra hatás, befolyásolja a felnőttkori egészséget is.
Huszonhat vizsgálat összevont elemzése szerint ez a későbbi életkorban 32%-kal növeli az ételallergia, 23%-kal a szénanátha, 18%-kal az asztma kockázatát (Bager és mtsi., 2008).
Tekintve, hogy manapság már a szülések 30-40%-a császármetszéssel történik, ez is egy ásónyom civilizációnk sírgödrében.
Anyatejes táplálás esetén miért hasfájós a kisbabám?
A bélflóra összetételét az életkor, a nem, az immunérési állapot és a környezeti tényezők is befolyásolják. A bélflórát több anyag károsítja, tabletták és egyéb gyógyszerek fogyasztása, a rossz étkezési szokások, a stressz. így a kezelt városi ivóvízben található klór, az alkohol, az antibiotikumok, a fogamzásgátló. Hogyan befolyásolja az agyat?
A gyomor-bélrendszernek saját beidegzése van. A központi idegrendszer bizonyos mértékben hat a bélflóra összetételére és a bél áteresztőképességére. Ugyanakkor a bélbaktériumok sokfélesége hatással van az agyműködésre. A stressz megzavarja és befolyásolja ezt a kémiai-idegi kommunikációt, a bélflóra összetételét és működését. Már a terhességi stressz is kihat a baba bélflórájára.
Az olyan gyomor-bélrendszeri tünet, mint a székrekedés, hasmenés, hasfájás sok neurológiai betegség esetén gyakori, akárcsak a bél baktériumösszetételének rendellenessége (dysbiosis). A dysbiosis következtében fellépő változás egy erős, gyulladást elősegítő anyag (LPS) képződéséhez és véráramba jutásához vezet, ami fokozza az érzelemszabályozásért felelős területek aktivitását, és a gyulladásos citokinek termelését.
Mivel felborult az egyensúly, ezért az anya nem tudta átadni gyermekének azokat a hasznos baktérium törzseket, ami elősegíti az újszülöttet az anyatej megemésztésére. TUDATOSAN KÉSZÜLJ A BABAVÁRÁSRA!
Bélflóra, autizmus és a hangulatzavarok. Mi lehet az összefüggés?
A gyomor-bél traktus a szervezet részeként kapcsolatban van a központi idegrendszerrel (bél-agy gát, bolygóideg), és a bélflóra változásai olyan neurológiai rendellenességekkel is kapcsolatba hozhatók, mint a stressz, autizmus, depresszió, Parkinson-kór vagy Alzheimer-kór. A bélflóránk károsodása miatt túlsúlyba kerülnek a káros baktériumok, gombák. Pl. (A candida is nagy mennyiségben gyűjti magába a nehézfémeket) EGYRE TÖBB A FIGYELEMZAVAROS, AUTISTA, HIPERAKTÍV, ELHÍZOTT, INZULIN REZISZTENCIÁS ÉS FEJLŐDÉSI RENDELLENESSÉGGEL SZÜLETETT GYEREK. A MÉHLEPÉNY AZ HATALMAS MÉREGTELENÍTŐ FELSZÍN AMI ÖSSZEGYŰJTI AZ ÖSSZES MÉREGANYAGOT. EZÉRT VAN, HOGY AZ ELSŐ SZÜLÖTT GYERMEK LESZ A LEGTERHELTEBB ÉS NÁLUK GYAKORIBBAK A FENT EMLÍTETT BETEGSÉGEK. Probiotikumok használatával a várandós kismamák csökkenthetik a gyermeküknél kialakuló ekcéma kockázatát! Az újszülöttek és a csecsemők körülbelül 20%-ánál lehet felismerni az ekcéma tüneteit. Amíg sok gyermeknél két éves kora elérése előtt javul az ekcéma, másoknál felnőtt korukig eltart a probléma. Bizonyítékokat találtak arra, hogy ez az általános bőrprobléma kapcsolatba hozható a bélben zajló kóros folyamatokkal, amit a probiotikumok viszont meg tudnak előzni illetve meg tudnak szüntetni, ezáltal segítik a javulást. További óriási hír, amit az Angol Bőrgyógyászok Magazinjában publikáltak, hogy azoknál a terhes kismamáknál, akik a terhességük alatt probiotikus kiegészítőt fogyasztottak és szülést követően az újszülöttnél is folytatták a táplálékkiegészítő probiotikus kezelést, a gyermekekben az ekcéma kialakulásának aránya a felére csökkent. A bélflóra károsodása kulcsszerepet játszhat az autizmus és a hangulatzavarok kialakulásában is.
TELJESKÖRŰ ÁLLAPOTFELMÉRÉS BABAVÁRÁS ELŐTT KEDVEZMÉNNYEL!

Az EWS Testelemző felmérési eredményei alapján a következő területekről kaphatunk részletes információt:

Szív és vérkeringési rendszer – Emésztőrendszeri funkciók – Máj és Epe funkciók
Szív és agyi keringési rendszer – Hasnyálmirigy funkciók – Vese funkciók – Tüdő funkciók
Agy és idegek – Csont – Meridiánok – Reumás csont betegség – Vércukor – Fizikai állapot
Mérgek, Toxinok – Nyomelemek, Vitaminok – Prosztata – Mell analízis – Férfi szexuális funkciók – Nőgyógyászat – Bőr – Hormonrendszer – Immunrendszer – Nehézfémek – Szem funkciók – Elhízás – Aminosavak – Fül – Élősködők, férgek, paraziták – Allergének – Pajzsmirigy – Koenzimek – Kötőszövet-kollagén

Ételallergia, hasfájás, hasmenés vagy akár a székrekedés.
A legtöbb esetben az allergiák, emésztési problémákat a bennünk élő hasznos baktériumok hiánya okozza.
Élőflórás készítményeink ezeket igen magas csíraszámban tartalmazzák.
Egy lehetőség a szülők kezében, hogyan könnyítheted meg a mindennapokat.
NICS ÉLŐFLÓRÁS TERMÉK TANÁCSADÁS. BEJELENTKEZÉS: +36 30 316 2443

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala