Kezdőlap Események Modern környezetben várja ügyfeleit a kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztálya

Modern környezetben várja ügyfeleit a kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztálya

Kedden délelőtt adták át a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 384 millió forintból felújított József Attila utcai épületét, ahol ezentúl a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály működik majd. Az ünnepségen részt vett dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Salacz László, országgyűlési képviselő, valamint Kovács Ernő kormánymegbízott, Kecskemét önkormányzatát Engert Jakabné alpolgármester képviselte.

Júliustól 21. századi körülmények között, egy kívül-belül megújult épületben folytathatja munkáját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya, amelynek munkatársai eddig három helyen látták el feladataikat. Az átadó ünnepségen elsőként dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár gratulált a beruházáshoz, és felidézte a közigazgatás 2010-ben indult fejlesztésének eredményeit. Kiemelte, a kormány reformjai jól működő területi közigazgatás nélkül nem lehetnek sikeresek. A fejlesztés eredményeként mára 304 kormányablak működik az országban, ezek tevékenysége jelenleg egy paradigmaváltás előtt áll. Szeretnék ugyanis elérni, hogy minél több ügyet otthonról, online is intézhessenek az ügyfelek.

Az államtitkár kijelentette a fejlesztések idején és a pandémia időszakában is jól vizsgázott a területi közigazgatás, ezért köszönetét fejezte ki minden munkatársnak.

Dr. György István elmondta, hogy a szervezeti átalakítások mellett nagy hangsúlyt fektettek az épületállomány megújítására. Bács-Kiskunban 2016 és 2020 között 2,2 milliárd forintot fordítottak erre a célra. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya a legújabb a beruházások között.

– Az itt dolgozó kollégáknak jó egészséget kívánok, és azt hogy magas színvonalon végezzék munkájukat az itt élők legnagyobb megelégedésére – mondta az államtitkár. Hozzátette, bízik abban, hogy az infrastrukturális fejlesztések hasonló ütemben folytatódnak a jövőben is.

Dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, 15 éve állt üresen a József Attila utcai épület, amely 2017-ben került a megyei kormányhivatal tulajdonába. A következő évben meg is kezdődhetett a revitalizációja. Elsőként az épület energetikai korszerűsítése történt meg, 2019-2020-ban pedig a belső felújítás is befejeződött, így mintegy 950 m2 hasznos alapterületű épületben kaphatott most helyet a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály. A kívül-belül megújult épülethez járdákat, kerékpártárolókat és térburkolatot is építettek, így vált teljessé a beruházás.

– Nem szabad elfeledkeznünk az itt dolgozókról sem, akik erejükön felül végzik munkájukat, az átadó napja róluk is szól. Ezentúl 21. századi körülmények között fogadhatják ügyfeleiket, amely egyaránt szolgálja az állampolgárok és az itt dolgozók érdekeit – fogalmazott dr. Salacz László.

Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja örömét fejezte ki azért, hogy ezentúl a főosztály minden munkatársa méltó helyen dolgozhat a családokért, a gyerekekért. Megköszönte az államtitkár segítéségét, és megjegyezte, hogy a következő fejlesztésekben is számítanak a támogatására.

A köszöntők után ünnepélyes szalagátvágás következett, majd a résztvevőket körbevezették a megújult épületben.

Forrás:Hiros.hu Fotó:ARM