Kezdőlap Kiemelt NYÁRI TÁBORBAN, BIZTONSÁGBAN

NYÁRI TÁBORBAN, BIZTONSÁGBAN

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Erzsébet-táborban nyaraló gyermekeknél jártak.

A Bács-Kiskun megyei rendőrség szakemberei speciális – nevelőmunkát támogató, segítő –foglalkozásokat tartottak a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar Utcai Tagiskolájában szervezett Erzsébet-tábor keretein belül 2020. július 22-én. Az intézet fogyatékkal élő óvodásai és iskolásai, illetve az őket nevelő tanárok baleset- és bűnmegelőzési témákban egyaránt tájékozódhattak a különböző szolgálati ágak képviselőitől.

Farkas Attila r. főtörzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója – mobil KRESZ park segítségével – a biztonságos közlekedés szabályait ismertette, továbbá felhívta a pedagógusok figyelmét a gyermekbalesetek megelőzésének lehetőségeire.

A megyei főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadója, Bozóné Soós Marianna Tímea címzetes r. alezredes a fiatalkori bűncselekmények megelőzéséről, a biztonságos mindennapok szabályairól beszélgetett a fiatalokkal, felhasználva a prevenció széles eszköztárát.

A pedagógusok tematikus oktató anyagokat kaptak annak érdekében, hogy begyakorlottá váljanak a rendőrök által tanított ismeretek.

Az előadók az alábbiakra is felhívták a résztvevők figyelmét:

  • Fokozottan figyeljünk a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsük őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látunk, biztosítsuk a tőlünk elvárható segítséget, és értesítsük a legközelebbi rendőri egységet!