Kezdőlap Fejlesztés Projektzárás

Projektzárás

TOP-1.1.3-16-BK1-2017-00006 – Helyi gazdaságfejlesztés –

„Zöldség-gyümölcs feldolgozó üzem agrár-logisztikai fejlesztésének támogatása Kunbaján”

 2020. június 28.

Kunbaja Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.3-16-BK1 – Helyi gazdaságfejlesztés című felhívásra. A 80 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a Kunbajai zöldségfeldolgozó üzem kialakítására került sor.

Kunbaja Község Önkormányzata a Bajcsy-Zsilinszky utca 6. szám alatt, a régi napközi épületét egy korábban elnyert pályázati forrásból zöldség-gyümölcs feldolgozó üzemmé alakította át. Ezen épület továbbfejlesztésére került sor a TOP-1.1.3-BK1-2017-00006 projekt keretében a következők szerint.

Helyi termékek (zöldség-gyümölcs) piacra jutását segítő agrár-logisztikai fejlesztések támogatására úgynevezett gyűjtőpont (a termelést követő műveletekhez (tárolás, hűtés, válogatás, mosás, csomagolás) kapcsolódó infrastruktúra kiépítése) kialakítása történt meg.

A feldolgozó üzem forgalma alapján a jelenlegi készáru tároló kapacitás bővítése vált indokolttá. Bővítményként egy új tároló épület építésre került sor, amely magában foglal két készáru és egy faapríték raktárt, továbbá az épület végén egy kétállásos gépkocsi beálló került kialakításra a járművek tárolására. Épület bővítés: Készáru raktár 67,10 m2 + 67,10 m2;  faapríték tároló: 3,60 m2; gépkocsi beálló 39,00 m2)

A tároló betonalapozású, tégla oldalfalú magastetős épület, fém trapézlemez fedéssel, melynek padlóvonala a meglévő terepszinttől 10 centiméterre emelkedik ki. A tároló előtt egy térbeton került kialakításra, amely a tervezett bejáratokat összeköti a meglévő térbetonnal és a bejárati kapuk előtti közlekedést („forgolódást”) lehetővé teszi.

A fejlesztéshez nélkülözhetetlen, a helyi termékek feldolgozását elősegítő eszközök beszerzése is megvalósult a projektben, ezen felül a helyi piacra való eljutás érdekében egy kisteherautó beszerzése megvalósult.

További információ: http://www.kunbaja.hu/palyazatok/