Kezdőlap Egészség TÁPLÁLD A BÉLRENDSZERED LAKÓIT!

TÁPLÁLD A BÉLRENDSZERED LAKÓIT!

LÁBON JÁRÓ BAKTÉRIUMTELEPEK VAGYUNK

Probiotikumok tömege meghaladja az agyunkét.
Tízszer annyi hasznos baktérium van a testünkben mint ahány sejt.
A probiotikumok mindenhol ott vannak a testünkben (Nem csak a hasunkban!)
Az immunredszerünk több mint 85%-a a bélrendszer körül helyezkedik el.
Több mint 70%-ban a probiotikumok felelősek az immunválaszért.
400 féle probiotikum törzs él a testünkben.
A probiotikumok és gombák olyan baktériumok, amik egészségessé tesznek minket.
INULIN: Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.
Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.
A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.
A fentiekben említett 9 rost egyike sem emészthető, bevétel után változatlan formában jutnak el a vastagbélig, hatásukat ott fejtik ki, segítve a több száz jó baktériumok szaporodását.
Microbiom rebalance + 3 emésztő enzym +36 303162443 https://www.nics.hu/Default.aspx…

Forrás: Egészség kuckó Facebook oldala