Kezdőlap Fejlesztés TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00048 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Ballószögön

TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00048 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Ballószögön

2020. július 20.

Ballószög Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-16-BK1 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A 84 044 452 forintos vissza nem térintendő uniós forrás keretében megújult a Polgármesteri hivatal és a Kossuth Lajos Általános iskola.

A TOP-3.2.1-15 felhívás lehetőséget adott az önkormányzati intézmények energetikai fejlesztésére. A beruházás kezdete 2018. június 1. napja volt és a Ballószögi Polgármesteri Hivatalt valamint a Kossuth Lajos Általános Iskolát érintette.

A projekt célja az épületek állapotának javítása, állagmegőrzése, hosszú távú fenntarthatóságának biztosítása, az üzemeltetési költségeinek és az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkentése.

A projekt megvalósulása hozzájárul a település összképének javulásához, az itt élőkben erősödik a helyi identitástudat, fokozódik a vidék népességmegtartó képessége.

A beruházással mindkét intézményben megtörtént a külső homlokzati szigetelés és a napelemes rendszer telepítése, az iskola épületében nyílászárókat is cseréltünk. A hivatal épületében a padlás födém is hőszigetelést kapott és megtörtént a fűtés korszerűsítése.

A felújított polgármesteri hivatal 2018. november 16-án, a Kossuth Lajos Általános Iskola 2019. április 26-án került átadásra.

Ballószög Község Önkormányzata köszönetét fejezi ki a beruházás megvalósulásáért Magyarország Kormányának az Európai Uniónak  Illetve a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Ktf-nek.

További információ: www.balloszog.hu