Kezdőlap Események A csodák idén házhoz mennek

A csodák idén házhoz mennek

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén Hétcsoda Élménydobozokkal otthon táboroztat

Budapest, 2020 augusztus 12. Idén ünnepelte volna 10. évfordulóját a Hétcsoda Élménytábor, melyet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjai hoztak létre sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű gyermekeknek. A tábor megszervezésére idén a járványhelyzet miatt nem kerülhetett sor, az ifjú önkéntesek azonban létrehoztak egy különleges foglalkoztató készletet, a Hétcsoda Élménydobozt, amivel a programra regisztrált fiatalok otthonukban élhetik át a tábori élményeket.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt csodatevő önkéntesei a Csodák Tára foglalkoztató füzetbe gyűjtötték össze az elmúlt 10 év tapasztalatait. A füzet 5 témában (móka, érdekes, udvar, zene, mese) 50 foglalkozást kínál, amelyekkel a gyermekek saját otthonaikban is átélhetik a „hétcsodás” élményeket. A foglalkoztató füzet nem csak hasznos elfoglaltságot nyújt a gyermekeknek, de feladatok összeállításánál a különböző képességeik fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntesek. A Csodák Tára mellé a támogatók hozzájárulásával a rajzlapoktól a filctollakig minden olyan eszközt megkapnak a gyerekek, amelyek szükségesek az élmények átéléséhez. A doboz teljes tartalma ebben a videóban is megtekinthető.

Az Élménydobozokra egy hónapon keresztül regisztrálhattak online olyan szülők és gondviselők, akik iskoláskorú sajátos nevelési igényű vagy hátrány helyzetű gyermekeket nevelnek. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt munkatársai több mint 100 családnak juttatják el a csomagokat ezen a héten.

A nem mindennapi kezdeményezést segítette többek között Bartos Erika, a nagysikerű Bogyó és Babóca könyvek szerzője, aHang Kampányplatform, a Winkler Iskolaszer, a Nebulo, a Nestlé Magyarország és a BioTech USA Magyarország.