Kezdőlap Események Arany Nagydíjat nyert a Szürkebarát boruk

Arany Nagydíjat nyert a Szürkebarát boruk

Kecel Városi Borversenyén a Fürt-Trade Kft. Szürkebarát bora Arany Nagydíjat érdemelt ki. Borbényi László, a vállalkozás ügyvezetője büszke a közelmúltban elnyert rangos elismerésre, de számára a mindennapi munka hatékonysága és az általuk termelt borok minősége a legfontosabb. A cég fő profilja a szőlőbor-termelés, a borok egy részét külföldre exportálják.

A Borbényi szőlőbirtok története két évtizedre tekint vissza. Borbényi László és családja két pincészetet működtet nagy hatékonysággal: a Kunsági borvidéken Kecelen és a Szekszárdi borvidéken Bátaszéken. A két feldolgozóban a saját ültetvényeken termett szőlőt, valamint az őstermelőktől és mezőgazdasági vállalkozásoktól országszerte felvásárolt szőlőt dolgozzák fel. A saját szőlőültetvények többsége Dunántúlon található.

A vállalkozás nagy hangsúlyt fektet a feldolgozó üzemek folyamatos fejlesztésére, melyek célja a hatékonyság és a kapacitás növelése. A modern borászati technológia biztosítja a minőségi, illatos borok előállítását.

Az alkalmazott technológiák közt szerepel a musttisztítás (flotálás), a reduktív borkészítési folyamat, mely magában foglalja a hűtött erjesztést, megtartva az aromákat és illatokat a borban.

A borok kezelése, tárolása, pihentetése során reduktív körülményeket biztosítanak, mely feltétele a friss, üde, illatos gyümölcsös borok elállításának. A borkészítés zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt borerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik.

Für-Trade Kft.

www.borbenyiboraszat.hu