Kezdőlap Események „Az Öreg kincsei” – Hidegkuti Nándor hagyatékának bemutatása

„Az Öreg kincsei” – Hidegkuti Nándor hagyatékának bemutatása

Hidegkuti Nándor olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgó unokája, nagyapja számos relikviáját gyűjtötte össze és őrizte meg az utókornak. A hagyaték számtalan sporttörténeti dokumentumot, személyes tárgyat és fényképet, kupát, érmet, oklevelet és különböző díjat, valamint relikviát tartalmaz. Ahogy unokája mondja, ezek voltak

„Az Öreg kincsei”.

A család felkérésre a Hidegkuti hagyatékot a Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház fogja aukció keretében értékesíteni 2020. szeptember 12-én a The Ritz-Carlton-ban.

A Hidegkuti árverésre a Pannonia Terra Numizmatika 50. jubileumi aukciós sorozatán belül kerül sor. A numizmatikai árverésen a patinás cég felvonultatja történelmünk nagy királyainak és Erdély fejedelmeinek pénzeit, államalapító Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, IV. Béla, Károly Róbert, Nagy Lajos, Hunyadi János, Mátyás király, Bethlen Gábor, Apafi Mihály, Rákóczi Ferenc arany és ezüst érméi, soha nem látott mennyiségben és minőségben kerülnek kalapács alá. Árverésre kerül még Glatz Oszkár festőművész Corvin koszorúja és Kossuth díja is.

Az árverés néhány főbb relikviáját, személyes történetek és anekdoták kíséretében, egy kötetlen sajtóreggeli keretében mutatja be a sajtó meghívott képviselőinek Hidegkuti László, a világhírű labdarugó unokája, és Lengyel András a Pannonia Terra Numizmatikai árverezőház vezetője.