Kezdőlap Események Borkóstolók és nyugodt kikapcsolódás Helvécián

Borkóstolók és nyugodt kikapcsolódás Helvécián

Helvécia ideális pihenőhely a nyugalomra vágyóknak, melyre a Balogh Borház vendégháza tökéletes helyszínt nyújt. Azoknak is kiváló úti cél, akik szeretnének egy kellemes bor gasztronómiai élményben részesülni.

A Helvéciai Balogh Borház Kft-t 2013-ban alapította meg a Balogh család, mely több évtizedes szőlő- és bortermelő múlttal rendelkezik. Tulajdonosa, Balogh Károly közel 450 hektáron gazdálkodik, a legjelentősebb szőlőterülettel rendelkezik a nagyközségben és környékén. A korszerű, igényes borászati technológiát ötvözi a történelmi borvidék hagyományaival. A borszortimentjéből kiemelkedik a fehér bor, nem titkolt célja, hogy a kiváló magyar fehérborok palettáján borai önálló színt képviseljenek, hosszú távon megbízhatóan, megfelelő választékkal és magas minőséggel szolgálja ki fogyasztóit.

A Borászat zászlóshajója a Cserszegi fűszeres, ezen kívül a Generosa és a Kékfrankos is meghatározó. Az elmúlt öt évben több helyi borversenyen ezüst- és bronzhelyezést értek el Szürkebarát és Sárfehér borai.

A Balogh Borászat az évek alatt a környék meghatározó pincészetévé nőtte ki magát, a minőségi, illatos, díjazott borok készítése mellett a nagy hangsúlyt fektet a turizmusra is.

Helvécia alig tíz kilométerre fekszik Kecskeméttől és az M5-ös autópályától, de nyugodt környezet, friss levegő és gyönyörű természeti környezet fogadja a vendégeket. Ki-ki vérmérséklete szerint a pihenést fokozhatja meditatív sétákkal vagy éppen aktív kikapcsolódással és boros élményekkel.

A Helvéciai Balogh Borház 2019-ben vendégházzal bővült, ahol 15 zuhanyzóval ellátott szoba található közösségi helyiségekkel, teakonyhával. Jó választás nyugodt hétvégék eltöltésére, távol a város zajától. A Borház egy rendezvénytermet is magában foglal, amely ideális 45 főig különböző rendezvények, például születésnapok, névnapok, kisebb esküvők és konferenciák megtartására.

A Borházat szívesen keresik fel a vendégek borkóstolás céljából is. A Ház tételsorát a Cserszegi fűszeres, a Generosa, a Szürkebarát, a Kékfrankos és a Kékfrankos rozé borok alkotják. A borok mellé helyi pogácsát kínálnak, de kérésre sajt- és felvágott válogatás is tálalnak.

A Borház vendégei Helvécián és környékén számos tartalmas program közül válogathatnak. A Borház épületétől indulva lehetőség nyílik lovas kocsikázásra, amely során az alföldi táj jellegzetes növénykultúrájával ismerkedhetnek meg a vendégek.

Aki másfajta feltöltődésre vágyik, annak Helvécia szomszédságában található ballószögi Aranykor wellness fürdőt ajánlják, termál vízzel, sókabinnal, szaunával. Aki pedig egyszerűen csak szeretne kikapcsolódni, a város zaját elfelejteni, azoknak ajánlják gyalogos túraként a közeli Nyakvágó-halom megtekintését.

Balogh Borászat

Helvécia, Hetes sor 9.

www.balogh-borhaz.hu