Kezdőlap Zenei élet Ebben a klipben elszabadul a pokol, itt a „Mindent lehet”

Ebben a klipben elszabadul a pokol, itt a „Mindent lehet”

Vadonatúj szerzeménnyel jelentkezik a zenei szcéna egyik feltörekvő csillaga: Belényi Mihály – vagyis Audiopoeta. Az rapper-énekes-dalszerző legújabb klipjében mindent megtesz, hogy a néző ne csak vizuálisan, hanem lelkileg is kiteljesedjen.

Ahogy a dalcím, a „Mindent lehet” is utal rá, ebben a videóban tényleg megtörténik mindaz a lázadás, amivel az átlag ember legtöbbször csak kacérkodik. Szelfit készíteni csoportkép helyett, létráról kosárra dobni, levágni a futókört és mások előtt célba érni, vagy éppen a célszalagot a befutó előtt átvágni, uno-ban pedig agyonverni a játékot a mindenkit kiosztó pluszlaposokkal.

„Olyan jeleneteket álmodtunk meg, amik ellent mondanak a társadalmi elvárásoknak. Az elején és a végén azért kitérünk arra, hogy természetesen lehet azért ára annak, ha mindent fordítva csinálunk. Voltak felvételek, amik olyan erősre, vagy túlságosan bicskanyitogatóra sikerültek, hogy már mi sem mertük bevágni őket a végleges verzióba” – vallotta be Misi, aki társrendezője is a videónak.

Elképesztően formabontó alkotásaiban Audiopoeta nem titkolt célja, hogy könnyed, ugyanakkor egyedi szövegeivel emberközeli szerzeményeket tegyen le az asztalra, ezt pedig a „Mindent lehet” zseniálisan követi, ráadásul egy elképesztően fülbemászó dallammal is megfejeli, így nem csak a klip, hanem a zene is azonnal megmarad a fejekben. A dalszövegben Misi nem a szabályok megszegéséről énekel, hanem a saját határaink feszegetéséről.

„Az egyik általam nagyon kedvelt sorozatban hangzik el az a mondat, hogy „csak az elme szab határt”, és valóban! Minél többet gondolkoztam ezen a mondaton, annál inkább kezdtem rájönni, hogy ez mennyire így van. Igazából csak a saját határaink és korlátaink tartanak minket egy dobozban. Szerettem volna szemléltetni ezt, illetve azt is, hogy mennyire szabad világban élünk”- fejtette ki a polihisztor, aki hozzátette: „Túl rövid ez az élet ahhoz, hogy olyan dolgokra fecséreljük az időnket, amiket valójában nem akarunk csinálni.”

Misi lételeme az alkotás. Saját projektjén túl az egyik legismertebb magyar youtuber, Dancsó Péter mellett is tevékenykedik, a Videómánia csatornán megjelent dalok szövegeit ő írta. Sőt, a hozzájuk készült klipeket is ő rendezte.