Kezdőlap ÉT-TRENDEK „Egy korty napfény” – Ízlelje meg a Béla Borászat borait!

„Egy korty napfény” – Ízlelje meg a Béla Borászat borait!

A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyományainak tisztelete, a szakmai alázat, valamint a modern technológia együtt eredményezi a Béla Borászat minőségi borkínálatát. S ha mindezek jó évjárattal is párosulnak, akkor garantáltan kivételes ízvilággal találkozhat a bort szerető közönség.

„Egy korty napfény” – vallja boraikról Béla Zoltán, melyeket Imrehegy dűnéin termelnek és gondoznak, jelenleg 70 hektáron. A Béla Borászat kizárólag saját szőlőültetvényein szüretelt szőlőből készíti borait.

A Kunsági Borvidéken évről-évre jobb és magasabb minőségű borok gördülnek le a gyártósorokról. Imrehegyen, az 1991 óta működő Béla Borászat is méltán részese e sikertörténetnek, hiszen a családi vállalkozás borai számos rangos országos és nemzetközi díjat tudnak felmutatni, fémjelezve Béla Zoltán tulajdonos és családja elkötelezettségét a szakma iránt.

– Amire leginkább büszkék vagyunk, azok a Brüsszelben Champion díjat elnyert kései szüretelésűboraink,így a 2013-as kései szüretelésű Nektár, mely 2015-ben nyerte el Brüsszelben a Grand Gold Medált, illetve a 2013-as kései szüretelésű Olaszrizling, mely szintén nagyaranyérmes lett 2015-ben Brüsszelben és így Magyarországon mi lehettünk az elsők, akik nagy aranyéremmel tértek haza – részletezte a szakember, majd bemutatta legfrissebb sikereiket.

– Az ország legrangosabb borversenyén, az idei VinAgoraNemzetközi Borversenyen az Imrehegyi Kékfrankos Rozé 2019 borunk, valamint az Imrehegyi Nektár késő szüretelésű 2013 borunk is aranyérmet nyert – emelte ki.

A borszortimentjük repertoárja sokszínű, melyet a közelmúltban elindított webshopjukon keresztül már bárki az ország távolabbi területéről is könnyen elérhet. Az imrehegyi dűnéken többek között Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Nektár, Tramini, Kövidinka, Sárfehér,Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc, Kékfrankos, Pinor Noir, Cabernet Franc szőlők teremnek. A fajtaszőlőkből készült borok mellett a termékkínálatban Ezerjó-Generosa házasításból született bor és többféle gyümölcsös rozé is elérhető, valamint egy éve már gyöngyöző borokat is készítenek Irsaiolivér és PinotNoir rozé fajtákból.

– Afelgyorsult világunkban ma már elengedhetetlen, hogy ne csak a szőlőtermesztésre és borkészítésre fókuszáljunk. A kereskedelem, a marketing és a vendéglátás szorosan kapcsolódik hozzájuk, és elengedhetetlen a sikerhez ebben az ágazatban– jegyezte meg Béla Zoltán. – Webshopunk is része ennek, az első hetek tapasztalata is mutatja, hogy van rá igény. Az emberek vásárlási szokásai egyre inkább az internetes vásárlás felé orientálódnak. Igaz a borszakma e téren még nem mutat kiemelkedő vásárlási tételeket, de fontos a jelenlét. Webshopunkban egyéni és céges vásárlókat egyaránt kiszolgálunk, legyen szó néhány üveg vagy több karton borról, mi szívesen szolgálunk ki minden partnert– tette hozzá.

A Béla Borászat három évtizedes történetében komoly mérföldkő volt 2012, amikor átadták modern technológiával felszerelt üzemüket. Szintén ebben az évben épült fel borházuk, mely kiváló helyszíne borkóstolóknak, kisebb családi, baráti rendezvényeknek, 30 főig.

– Napjaink borgasztronómiájának fontos pillérei a borkóstolók. Mi Imrehegyen kicsit nehéz helyzetben vagyunk, hiszen nincs még szálláslehetőség vendégeink számára, ennek ellenére próbáljuk a hozzánk betérők borkóstolási élményeit tovább gazdagítani borbemutatóinkkal és gyönyörű Írisz kertünkkel – mondta a tulajdonos, majd elárulta, a cég középtávú tervei között szerepel egy vendégház felépítése a pincészetnél.

– Pincészetünk környezete magával ragadó. A közeli erdők szépségeolyan kivételes programlehetőségeket nyújthatnak, melyeket érdemes lenne kihasználni egy vendégház felépítésével. Így a jövőben, akik minket választanának, nemcsak egy fantasztikus borgasztronómiai élménnyel gazdagodhatnának, de lovagolhatnának, kerékpározhatnának és gyalogtúrákat tehetnének Imrehegy kivételes, maximális nyugalmat árasztó tájain – tette hozzá végül a tulajdonos.

Elérhetőség:

Béla Borászat

Imrehegy, Szarkás utca 56.

 [email protected]

Tel: +36 20 938 6161