Kezdőlap Interjú Évtizedek óta a felelősségteljes, örömteli járművezetés szolgálatában

Évtizedek óta a felelősségteljes, örömteli járművezetés szolgálatában

Kobela János immár 42 éve tevékenykedik magas szinten az autós oktatásban és 28 éve irányítja a „Minőségi Autósiskola” címmel is büszkélkedő Kobela Autósiskolát, amely kiemelt szerepet tölt be a kecskeméti autósoktatás területén. A vállalkozásnál nagy hangsúlyt fektetnek a tanulóikkal való személyes kapcsolatra, és munkájuk elismeréseként tekintenek arra, amikor volt tanulóik családtagjaikat és barátaikat is hozzájuk irányítják. Kobela János több évtizedes tapasztalata, és a színvonalas oktatás jelenti a garanciát arra, hogy az iskolába jelentkező minden tanuló megszerzi a jogosítványát.

Több mint négy évtizede az autós oktatásban

1978 elején kezdtem el buszt vezetni, majd tavasszal rendeztek egy városi és megyei ügyességi versenyt, amit – a tapasztalt buszosokat is megelőzve – sikerült megnyernem. Miután egy ismerősöm látta a nevemet az újságban, felkért, hogy próbáljam meg az autós oktatást, így még ebben az évben elkezdődött a karrierem. Eleinte még mellékállásban végeztem ezt a munkát, majd miután felmondtam a Volánnál, 1983-tól lettem főállású oktató.

Felelősségteljes, magabiztos, örömteli járművezetés

A saját iskolát – ahol már több ezer tanuló tette le sikeresen a vizsgákat – 1992-ben indítottam, s azóta dolgozom azért, hogy a Kobela Autósiskolát választó tanulók ne csupán jogosítványt szerezzenek maguknak, hanem valóban sajátítsák el a felelősségteljes, magabiztos, örömteli járművezetés képességét. Aki nálunk tanul, nem csak a vezetést sajátítja el, hanem egy életre megszereti ezt a szép tevékenységet.

Magas szintű szolgáltatások

Örömmel említhetem meg, hogy mind a motorkerékpár, mind a személygépkocsi oktatás területén nagy népszerűségre tettünk szert a városban. Fiatal hölgyek és férfiak egyaránt felkeresik az iskolát, és az a tapasztalatunk, hogy sokan alig várják, hogy betöltsék a 17. életévüket és már előtte beiratkoznak hozzánk. Gyakorlati oktatóink oly módon végzik az oktatást, hogy mindenki a saját képességei szerinti szükséges minimális óraszámmal jusson el a vizsgaérett állapotba. A kollégák kiválóan teljesítenek, az eredmények tekintetében a kecskeméti átlag fölött állunk.

Kiváló csapat

Büszkén tekintek arra, hogy felkészült, kiváló emberek alkotják az autósiskola kollektíváját. Munkatársaim igyekeznek nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megfelelni a cégünk által támasztott magas követelményeknek, mert a „jó hírnévért meg kell dolgozni, a rossz hír pedig úgyis futótűzként terjed”. Külön megemlíteném, hogy az oktatóink közül többen is nálam hospitáltak, így tőlem sajátíthatták el a vezetés-oktatás fortélyait.

A belváros szívében várják a tanulókat

Utólag visszatekintve is jó döntésnek tartom, hogy megvásároltuk a jelenlegi, Hornyik János utcai irodánkat, mert a belváros szívében, egy frekventált helyen sokkal inkább elérhetőek vagyunk a tanulók számára. A közeljövőben pedig teljesen megújítjuk kívülről az irodát, amely ezentúl új designnal várja a tanulókat.

Kuriózum az oktatás terén

Néhány éve nagyon meglepődtem, amikor egy idősebb hölgy kereste fel az iskolánkat, mert külföldi kalandtúrára szeretett volna indulni autóval, csakhogy a hétunokás nagymamának nem volt jogosítványa. A „szupernagyit” ez az apróság azonban nem tántorította el szándékától, és mint kiderült: a magyar hölgyek korelnökeként volán mögé ült. Oktatói munkánkat minősíti, hogy a KRESZ-tesztet 55 perc helyett 29 perc alatt megírta, nagyon jól meg tanult vezetni, és még műszaki téren is jártasságot szerzett, így bátran vághatott neki az európai körútnak.

Kedvezmények a tanulóknak

A Kobela Autósiskolában lehetőség van részletfizetésre, sőt a tankönyveket sem kell megvásárolnia a tanulóknak, a KRESZ-vizsgát követően pedig korszerű gépparkunkból mindenki igénye szerint kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb gépkocsit. A most aktuális állami támogatást a cseden, gyeden és gyesen lévő anyák, és a 20 év alattiak is igénybe tudják venni. Hetente-kéthetente folyamatosan indítjuk a tanfolyamainkat, internetes (e-learning) tanfolyamaink pedig bármikor, akár a beiratkozás napján is megkezdhetőek. Aki eldöntötte, hogy nálunk tanul, örömmel várjuk jelentkezését e-mailen, vagy ügyfélfogadási időben személyesen az irodánkban.

Kobela Autósiskola

Kecskemét, Hornyik János krt. 1.

Tel:76/48-48-49; 70/366-14-37

E-mail: [email protected]

https://kobela.hu/