Kezdőlap Események GORDON RAMSAY BEREZELT TASMÁNIÁBAN?

GORDON RAMSAY BEREZELT TASMÁNIÁBAN?

Kalandok, veszélyes kihívások, soha nem látott ételek –

A sztárséf beutazta a világ távoli sarkait 

A világhírű szakács, Gordon Ramsay műsorában, az Új utakonmásodik évadjában életveszélyes helyzeteknek teszi ki magát. Bár Gordon Ramsayről tudni lehet, hogy „kemény” férfi mind testileg, mind lelkileg: ironman sportoló, gyakran mászik hegyet, szeret halászni, továbbá részt vett egy indai tíz napos elvonuláson is. Az utazós-főzős műsorban mégis számos olyan nehézséggel találkozik, amire egyáltalán nem volt felkészülve… Itthon is folytatódik az Új utakon, jön a második évad szeptembertől a NatGeón!

Az Új utakon attól különleges, hogy Gordon Ramsaynak keményen meg kell dolgoznia az alapanyagokért. A helyi hozzávalókat, növényeket, fűszereket, halakat, mind neki kell beszerezni. Valamint a műsor végén az adott régió legjellemzőbb ételét is megfőzi a helyieknek, akik nem tartják magukban a kritikai megjegyzéseiket…

Gordon Ramsay az Új utakon új epizódjaiban olyan távoli vidékekre látogat, mint Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana. A fő hangsúly természetesen a főzésen van, Ramsay megtanulja az adott régió egy-egy tradicionális ételének az elkészítését. Gordon Ramsay az első epizódban Tasmania szigetére utazik, hogy felfedezze a helyi ízeket és alapanyagokat. Az autentikus összetevők beszerzése azonban a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul: a tökéletes végeredmény elérése érdekében a sztárséfnek többek közt különleges fűszernövényeket kell gyűjtenie egy mérgeskígyókkal teli bozótosban; cápáktól hemzsegő vízbe kénytelen merülni, hogy langusztát fogjon. Mindezeken felül a sztárséfre még egy hidroplánozás is várt, lévén az áhított pisztrángok élőhelye másként nem közelíthető meg. Az epizódból kiderül, hogy ez az a pont, ahol a sztárséf nem tudta magát visszafogni és igencsak elkezdett káromkodni…

A műsor végén világhírű szakács mindig elkészíti az adott régió egyik jellegzetes ételét a helyieknek és a Tasmániáról szóló epizód végén felmerül a kérdés, hogy a helyieknek mennyire tetszik Gordon Ramsay főztje:vajon üresen maradnak-e a tányérok?

Bemutató: National Geographic, szeptember 06, 14:00

Gordon Ramsay-ről

Ramsay feleségével, Tanával és öt gyermekükkel él; Oscar James Ramsey másfél éves,

Meghan 22. éves, Holly és Jack ikrek és20 évesek, valamint Matilda, akit Tillynek becéznek 18 esztendős.  A családot két kutya, két macska és egy teknős teszi teljessé. A sztárséf az idejét részben Los Angeles-ben, részben Londonban tölti. Rajongói a www.twitter.com/GordonRamsay, a www.instagram.com/gordongramés a www.facebook.com/gordonramsay oldalakon követhetik izgalmas és szerteágazó tevékenységét.

A skót származású Gordon Ramsay az angliai Startford-upon-Avonben nőtt fel. Fiatalkorában arról álmodott, hogy híres futballista lesz, de egy sérülés végett vetett sportolói karrierjének, így visszament az egyetemre, ahol hotelmenedzsment szakon szerzett diplomát. Tehetségének és elhivatottságának köszönhetően hamar felfigyeltek rá, s a világ legjobb séfjei mellett szerezhetett gyakorlatot: Londonban Albert Roux és Marco Pierre White, Franciaországban Guy Savoy és Joël Robuchon voltak a mesterei.

Ramsay 1993-ban a londoni Aubergine séfje lett, mely a vezetésével három év alatt két Michelin-csillagot szerzett. Első saját éttermét 1998-ban, 31 évesen nyitotta meg, s a Restaurant Gordon Ramsay hamar megkapta a legnagyobb elismerést, amit étterem kaphat: három Michelin-csillagot. Ma a Restaurant Gordon Ramsaya rangos kitüntetést leghosszabb ideje viselő étterem Londonban, s Ramsay az egyike a négy háromcsillagos séfnek az Egyesült Királyságban. A világhírű szakács azonban nem állt meg Nagy-Britannia határainál, napjainkban már egész étteremhálózatot működtet Dohától Las Vegas-ig és Baltimore-tól Szingapúrig.

Ramsay az elmúlt években a média világába is belekóstolt: következő generációs multimédiás produkciós irodáját 2016-ban alapította meg Studio Ramsay néven. A vállalkozás az All3Media nevű céggel együttműködve televíziós show-kat készít (forgatókönyv alapján és anélkül), nagy hangsúlyt fektetve az innovatív új műsorformátumokra és a tehetségek felkutatására.

Ramsay 2014-ben feleségével, Tanával létrehozta a Gordon and Tana Ramsay Foundationt a számukra fontos ügyek és értékek támogatására. Az alapítvány jelenleg a Great Ormond Street Hospitallal, London egyik legnevesebb gyermekkórházával dolgozik szoros együttműködésben.

Hosszú az út a vadontól a tányérig… Gordon Ramsay ismét Föld körüli útra indul, hogy ihletet és inspirációt nyerjen a világ legizgalmasabb konyháiból!

GORDON RAMSAY: ÚJ UTAKON

A népszerű sorozat második évadában újabb kalandok és életveszélyes kihívások várnak a sztárséfre Tasmaniában, Dél-Afrikában, Indonéziában, Louisianában, Norvégiában, Indiában és Guyanában – a tőle megszokott módon a konyhában és azon kívül egyaránt,

de mindig az ízek ösvényein.

Gordon Ramsay ismét nekivág a világnak, hogy kulináris ihletet merítsen az egzotikus helyi ízekből és receptekből Tasmániától Indonéziáig és Dél-Afrikától Guyanáig. A háromcsillagos séf és ironman sportoló a Gordon Ramsay: Új utakon c. sorozat új évadában se zárkózik be a konyhába, hisz a főzés a Föld minden pontján a tökéletes alapanyagok beszerzésével kezdődik – igaz, ez ezeken a távoli, isten háta mögötti tájakon gyakran kalandos, már-már életveszélyes vállalkozás… A széria a világ 172 országában, összesen 43 nyelven kerül a National Geographic képernyőjére.

„Az új epizódokban hét, általunk eddig nem érintett régiót fedezünk fel, egymástól gyökeresen eltérő gasztronómiai szokásokkal és hagyományokkal” – mondja Ramsay a sorozat második évadáról. „Az utazásunk során lehetőségünk nyílik személyesen találkozni és beszélgetni – sőt együtt főzni – a helyiekkel, miáltal rendkívül mély ismereteket szerezhetünk ezekről a távoli népekről és kultúrákról.”

Az új évadban RamsayTasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat, – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén. Az epizódokban a sztárséf előbb megismeri a legkülönlegesebb és legizgalmasabb, őt szakmailag leginkább inspiráló helyi recepteket, majd a vadonban keményen megdolgozik ezek alapanyagainak beszerzésért: szédítő hegyfalakat mászik meg, több méteres hullámokkal viaskodik, dermesztő fagyoknak teszi ki magát és járhatatlan őserdőkben tör előre – és akkor még a cápák közötti életveszélyes úszásáról és a hajmeresztő szumátrai bikafuttató versenyen való részvételéről nem beszéltünk.

A fő hangsúly mindezzel együtt természetesen a főzésen és a konyhai praktikákon van: helyi szakértőktől és szakácslegendáktól Ramsay valamennyi, általa felkeresett országban ősi recepteket és gasztronómiai szokásokat sajátít el, majd, az epizódok csúcspontjaként, házigazdájával az oldalán el is készít egy-egy frissen tanult vagy megálmodott ételt. Utazásai, ahogy remélte, rendkívül inspirálóan hatnak rá: minden ember, akivel beszél, minden tradicionális ínyencség, amit kóstol, és minden alapanyag, amit nagy nehézségek árán beszerez, egy-egy új recept megalkotására ihletik – gyönyörű (és ízletes) példájaként a kultúrák találkozása megtermékenyítő hatásának.

A sorozat forgatása során Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:

Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik…) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;

Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;

Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceán parti vizeiben;

Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;

Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;

Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon velük.

Az epizódok tartalmából:

Tasmania

Gordon Ramsay Tasmania szigetére utazik, hogy felfedezze a helyi ízeket és alapanyagokat. Az autentikus összetevők beszerzése azonban a vártnál nehezebb feladatnak bizonyul: a tökéletes végeredmény elérése érdekében a sztárséfnek többek közt különleges fűszernövényeket kell gyűjtenie egy mérgeskígyókkal teli bozótosban; cápáktól hemzsegő vízbe kénytelen merülni, hogy langusztát fogjon; és még egy hidroplánozás is vár rá, lévén az áhított pisztrángok élőhelye másként nem közelíthető meg. 

Bemutató: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor

Dél-Afrika

Gordon Ramsay ezúttal az orrszarvúkkal, zsiráfokkal, zebrákkal és vízilovakkal teli dél-afrikai vadonba látogat, hogy ellesse a zulu harcosok tradicionális konyhaművészetének titkait. Kalandozása során nemcsak a helyi kultúrában, de – egy helikopterből kiugorva – az Indiai-óceánban is elmerül, majd egy helyi séf társaságában nekiáll ünnepi menüt főzni egy zulu főnök számára.

Bemutató: 2020. szeptember 13-án, vasárnap 14.00-kor

Louisiana

A cajun konyha alapjait francia származású – a brit invázió elől Kelet-Kanadából délre menekülő – telepesek vetették meg Louisianában, még a 18. század közepén. Mik a titkai ennek a különleges ízvilágnak? Milyen alapanyagokkal szolgál a Mexikói-öböl és a Mississippi torkolatvidéke a helyi séfek számára? És ami legalább ilyen érdekes: Képes-e megállni a lábán a világ egyik leghíresebb séfje egy veszélyes mocsárban? Az izgalmas epizód többek közt erre is választ keres!

Bemutató: 2020. szeptember 20-án, vasárnap 14.00-kor

Indonézia

Gordon Ramsay ezúttal az Indonéziához tartozó Szumátrán keres inspirációt és új ízeket. Az alapanyagok beszerzése nem könnyű feladat, de a sztárséf még a testi épségét és a büszkeségét is hajlandó kockára tenni a tökéletes ízkompozíció elérése érdekében: ha kell, hajósinasként dolgozik a tengeren; ha arra van szükség, baljós, denevérektől nyüzsgő barlangokban kutat rákok után; és amikor úgy hozza a sors, még a bivalyfejés rejtelmeibe is beletanul. Látogatása legemlékezetesebb napja mégis akkor jön el, amikor úgy dönt, hogy részt vesz a helyiek hírhedt bikafuttató versenyén…

Bemutató: 2020. szeptember 27-én, vasárnap 14.00-kor

Guyana

Hova nyúlnak vissza a guyanai konyha gyökerei? Az epizódban ezt kutatja Gordon Ramsay a forró és párás Amazóniában. Miután leereszkedik egy kötélen egy helikopterről, egyebek mellett megkísérel puszta kézzel elejteni egy kajmánt; piranyára horgászik egy bambuszrúd segítségével; és még íjat is készít, hogy a helyiek módszerét követve arawanára vadásszon vele.

Bemutató: 2020. október 4-én, vasárnap 14.00-kor

India

Amilyen sokszínű kulturálisan és földrajzilag Dél-India, olyan gazdag és változatos a konyhaművészet is ezen a tájon. Gordon Ramsay-nek így a hegyektől a tengerpartig mindenféle környezetre fel kell készülnie, s nem is maradnak el a kihívások: az epizódban hol gigantikus halászhálókkal küzd az óceánon; hol égő csípésű tűzhangyák útjából igyekszik kitérni a szárazföldön; hol meg a torka lobban lángra egy átlagosnál is erősebb fűszerezésű helyi csemege elfogyasztását követően.

Bemutató: 2020. október 11-én, vasárnap 14.00-kor

Norvégia

Norvégiánál csak egy zordabb hely van: Norvégia decemberben… Északi kalandja során Gordon Ramsay többek közt alámerül a fjordok fagyos vizében, hogy kagylók után kutasson; zabolátlan rénszarvasokat fékez meg lapp pásztorok útmutatásai alapján; nem minden ellenérzés nélkül megkóstolja egy birka fejét; majd, amikor úgy érzi, hogy minden tudás és alapanyag birtokában van,

egy helyi séf társaságábannekikészül elkészíteni a karácsonyi vacsorát.

Bemutató: 2020. október 18-án, vasárnap 14.00-kor

Gordon Ramsay-ről

Ramsay feleségével, Tanával és öt gyermekükkel él; Oscar James Ramsey másfél éves,

Meghan 22. éves, Holly és Jack ikrek és20 évesek, valamint Matilda, akit Tillynek becéznek 18 esztendős.  A családot két kutya, két macska és egy teknős teszi teljessé. A sztárséf az idejét részben Los Angeles-ben, részben Londonban tölti. Rajongói a www.twitter.com/GordonRamsay, a www.instagram.com/gordongramés a www.facebook.com/gordonramsay oldalakon követhetik izgalmas és szerteágazó tevékenységét.

A skót származású Gordon Ramsay az angliai Startford-upon-Avonben nőtt fel. Fiatalkorában arról álmodott, hogy híres futballista lesz, de egy sérülés végett vetett sportolói karrierjének, így visszament az egyetemre, ahol hotelmenedzsment szakon szerzett diplomát. Tehetségének és elhivatottságának köszönhetően hamar felfigyeltek rá, s a világ legjobb séfjei mellett szerezhetett gyakorlatot: Londonban Albert Roux és Marco Pierre White, Franciaországban Guy Savoy és Joël Robuchon voltak a mesterei.

Ramsay 1993-ban a londoni Aubergine séfje lett, mely a vezetésével három év alatt két Michelin-csillagot szerzett. Első saját éttermét 1998-ban, 31 évesen nyitotta meg, s a Restaurant Gordon Ramsay hamar megkapta a legnagyobb elismerést, amit étterem kaphat: három Michelin-csillagot. Ma a Restaurant Gordon Ramsaya rangos kitüntetést leghosszabb ideje viselő étterem Londonban, s Ramsay az egyike a négy háromcsillagos séfnek az Egyesült Királyságban. A világhírű szakács azonban nem állt meg Nagy-Britannia határainál, napjainkban már egész étteremhálózatot működtet Dohától Las Vegas-ig és Baltimore-tól Szingapúrig.

Ramsay az elmúlt években a média világába is belekóstolt: következő generációs multimédiás produkciós irodáját 2016-ban alapította meg Studio Ramsay néven. A vállalkozás az All3Media nevű céggel együttműködve televíziós show-kat készít (forgatókönyv alapján és anélkül), nagy hangsúlyt fektetve az innovatív új műsorformátumokra és a tehetségek felkutatására.

Ramsay 2014-ben feleségével, Tanával létrehozta a Gordon and Tana Ramsay Fountationt a számukra fontos ügyek és értékek támogatására. Az alapítvány jelenleg a Great Ormond Street Hospitallal, London egyik legnevesebb gyermekkórházával dolgozik szoros együttműködésben.