Kezdőlap Gasztro Gordon Ramsay kitálal!

Gordon Ramsay kitálal!

A világhírű szakács elárulta mivel tölti idejét otthon; hova utazik, ha vége a járványnak; és hogy miért jut eszébe az, hogy egy bikát kormányoz, ha autót vezet!

Gordon Ramsay, a sztárséf jelenleg Angliában él feleségével, Tanával és öt gyermekükkel. Mivel a világhírű szakács általábansokat dolgozik, így Tana készíti el az ételt a családnak. Most ez másképp van, ugyanis Gordon Ramsay is bekapcsolódott a főzésbe: nem ritkán kora hajnalban kel fel, hogy a családnak elkészítse a reggelit és legyen ideje az ebédre is. Továbbá jelenleg mindazokat a recepteket tökéletesíti, ami az Új utakon forgatása alatt megtanult.

Az Új utakon című utazós-főzősműsor második évadábanRamsay Tasmania, Dél-Afrika, Indonézia, Louisiana, Norvégia, India és Guyana legtávolibb, legérintetlenebb tájaira látogat, – csupa olyan kalandos, nehezen megközelíthető helyre, mely eddig többé-kevésbé fehér folt volt a világ gasztronómiai térképén. A sorozat epizódjainkeresztül a nézők is felfedezhetik a világ legkülönlegesebb országait és képet kapnak az adott nép kultúrájáról is.Az Új utakon attól különleges, hogy Gordon Ramsaynak nem csupán főznie kell, hanem be is kell szereznie az alapanyagokat. Persze ki is lehet erre alkalmasabb, mint a háromcsillagos séf és ironman sportoló, Gordon Ramsay?

„Amikor filmeztünk, nem magyarázták túl mit kell tennem. Hiszem, hogy szükséges kudarcot vallani párszor, mielőtt sikerül valami. Indonéziában két bikával „szörföztem” a sárban egy rizsföld közepén…, számos alkalomba telt mire ez sikerült. Azóta, mikor autót vezetek, mindig eszembe jut, hogy milyen volt a bikákat kormányozni”mondta Gordon Ramsay.

A sztárséf imád utazni, és azt is elárulta, hova látogatna el, amikor vége lesz a járványnak: „A biztonság most az első. Az utazás során eljuthatunk csodálatos helyekre, fantasztikus kalandokban lehet részünk, de nem ennek van most itt az ideje. Ha újból lehet utazni leginkább Dél-Amerikába mennék. Brazíliába vagy Argentínába például. Az ételeik robusztussága és az, ahogyan elkészítik a grilleket, nagyon érdekel. És persze összekötném mindezt egy kiadóshegymászásssal is.”

Az Új utakon második évadának epizódjaiban Ramsay többek közt a következő – nemcsak kulináris – kihívásokkal néz szembe:

Nyugat-Szumátrán az életét veszélyeztetve részt vesz a pacu jawi nevű tradicionális bikafuttató versenyen, melyen a bátor zsokék két vadul rohanó bikába kapaszkodva hajtják (vagy inkább fékezik…) jószágaikat egy rizsföld sártengerében;

Tasmania veszélyes, sziklákkal teli partjai előtt alámerül a háborgó tengerben, hogy langusztát fogjon egy helyi ételkülönlegességhez;

Dél-Afrikában helikopterből kiugorva veti magát a habokba, hogy kagylókat gyűjtsön az óceán parti vizeiben;

Indonéziában egy barátságtalan, denevér-lakta barlangrendszer mélyén óriás édesvízi garnélarákok után kutat;

Norvégiában egy fjord fagyos vízében alámerülve igyekszik beszerezni egy helyi recept autentikus hozzávalóit;

Dél-Indiában pedig ősi – és felettébb nehezen kezelhető – eszközökkel, többek közt egy 90 kilós hálóval száll tengerre, hogy halat fogjon velük.

Bemutató Magyaroroszágon: 2020. szeptember 6-án, vasárnap 14.00-kor a National Geographic csatornán.