Kezdőlap Kiemelt Halált okozó testi sértés

Halált okozó testi sértés

A vádirat lényege szerint a vádlott (58 éves kecskeméti nő) és a sértett mintegy húsz évvel ezelőtt létesítettek élettársi kapcsolatot. A vádlott tulajdonában lévő kecskeméti családi házban éltek szerény anyagi körülmények között. Alkalmi munkából tartották fenn magukat, közüzemi tartozásaik felhalmozódása miatt a házban a vádbeli időszakban már sem az áram, sem a gázszolgáltatás nem működött.
Rendszeres kapcsolatot senkivel nem tartottak, látogatókat nem fogadtak, amihez az is hozzájárult, hogy egy agresszív természetű, harapós staffordshire terrier jellegű kutyát tartottak a háznál, amelytől idegenek nem tudtak az ingatlanra belépni.
Mindketten rendszeresen italoztak, időnként teljesen lerészegetek, azonban ennek ellenére viszonylag harmonikus kapcsolatban éltek, komolyabb vita, veszekedés, tettlegesség nem fordult elő közöttük.

  1. április 22. napján a reggeli órákban a sértett és a vádlott együtt indult vásárolni és többek között sört, illetve két darab 2 literes flakonos bort vettek.
    A nap további részét otthon töltötték, mindketten nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztottak, melytől súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotába kerültek és ebéd után elaludtak.
    Miután felébredtek, 18.00. óra körüli időben –kétséget kizáróan meg nem állapítható okból –vita keletkezett a ház folyosójána vádlott és a sértett között, melynek során a vádlott a vele szemben álló sértettet egy alkalommal, egyjobb kezében hüvelyujj felőli pengetartásban fogott hosszú, vékonypengéjű –az eljárás során kétséget kizáróan be nem azonosított -késsel a bal combja felső részén megszúrta.
    Mivel a szúrás a combi verőeret találta el, a sebből intenzív vérzés indult, mire a vádlott betámogatta a súlyosan sérült és ittas sértettet a szobába, ahol nevezett az ágyra merőleges, hanyatt fekvő helyzetben lehanyatlott.
    A vádlott ezt követően a sértett ruházatával megpróbálta a vérzést elállítani, azonban nevezett rövid időn belül elhalálozott.
    Ezután a vádlott a sértett véres alsóruházatát eltávolította és a fürdőszobában egy lavórban beáztatta, az elkövetés eszközét eltüntette, míg a folyosón lévő nagymennyiségű vérszennyeződést elkezdte felmosni.
    Végül 19.00. óra előtt a vádlott átment közvetlen szomszédjához, akit áthívott magához ésközölte vele, hogy „ nagy a baj”. Miután a szomszéd észlelte, hogy a sértett vérbe fagyva, eszméletlenül fekszik az ágyon, azonnal értesítette a mentőszolgálatot, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
  2. Megjegyzés: A tárgyaláson a vádlott kihallgatására és okiratok ismertetésére kerül sor.