Kezdőlap Kiemelt ITTASAN NEKIÜTKÖZÖTT EGY HÁZ FALÁNAK

ITTASAN NEKIÜTKÖZÖTT EGY HÁZ FALÁNAK

A kalocsai rendőrök lezárták a baleset vizsgálatát, és átadták az aktát az illetékes ügyészségnek.

A Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást folytatott járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt egy 47 éves solti lakos ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy Hyundai típusú személygépkocsi sofőrjeként közlekedett Solton, a Kossuth utcában – a Hajnal utca felől a Tavasz utca irányába – 2020. július 14-én hajnalban. A helyszíni szemle adatai szerint egy enyhén balra ívelő kanyarban jobbra letért az útról, és egy kerítést kidöntve egy családi ház oldalának ütközött. A baleset következtében a járművezető könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőri intézkedés során a sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt vér-vizelet mintavétel céljából előállították. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő az ittasságot igazolta.

Az egyenruhások gyanúsítottként hallgatták ki a solti férfit. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat átadták a Kalocsai Járási Ügyészségnek.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, ami a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!