Kezdőlap Kiemelt Kilenc játékosunk elkapta a vírust

Kilenc játékosunk elkapta a vírust

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) felnőtt jégkorong csapatát hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy a lila-fehérek egyik játékosa koronavírus-fertőzött. A PCR-tesztet a Sportkórház végezte el a Megyeri úton, kilenc hokis mintája pozitív lett.

A felnőtt keret egyharmada elkapta a COVID-19 vírust, legalábbis az első teszt eredményei ezt mutatták ki. Második teszt most nem készülhetett, mert a a helyileg illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal két hetes hatósági karantén alá helyezte az egész csapatot, további tesztek csak ennek lejárta után végezhetőek. 
 
Bár az U20-as (junior) csapat tagjai nem kerültek hatósági karantén alá, de az UTE vezetése úgy döntött, hogy két hétig rájuk is vonatkozik a vesztegzár. Tehát a következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorong-élet Újpesten. A hoki szakosztály közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, jövő hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések. 

fotó: Sportkórház