Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban a gyanú szerint halálos balesetet okozó férfi

Letartóztatásban a gyanú szerint halálos balesetet okozó férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 47 éves kiskunhalasi férfinak, akit azzal gyanúsítanak, hogy ittasan és érvényes vezetői engedély nélkül halálos balesetet okozott.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. augusztus 12-én 22 óra 34 perckor személygépkocsival az 54-es számú főúton Bócsa felől Soltvadkert irányába közlekedett, amikorúgy kezdett bele az előtte haladó jármű előzésébe, hogy nem tartotta a megfelelő oldaltávolságot.Emiatt a jármű hátuljának ütközött, ami ezért megpördült és felborult, míg a gyanúsított járműve az útpadkának sodródott.A baleset következtében az előzni kívánt gépjármű sofőrje 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban utasa a helyszínen életét vesztette.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatásáta jelenléte biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kecskemét, 2020. augusztus 14.

A Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya