Kezdőlap Események Maximális kikapcsolódás a császártöltési Kiskastély Vendégházban

Maximális kikapcsolódás a császártöltési Kiskastély Vendégházban

A családias, otthonos légköréről (el)ismert császártöltési Kiskastély Vendégházat elsősorban a csendre, nyugalomra, kikapcsolódásra vágyó vendégek látogatják. A különleges történelmi múlttal rendelkező Vendégház vezetője, Dr. Márin Istvánné, immár 5 évtizedes tapasztalattal felvértezve, nagy lelkesedéssel, szívvel-lélekkel végzi hivatását, s a Vendégváró Bács-Kiskun Egyesület vezetőségi tagjaként pedig minden turizmussal kapcsolatos rendezvény felé tanúsít érdeklődést. Dr. Márin Istvánné magas szintű munkája elismeréséül nemrégiben „Bács-Kiskun megye turizmusáért díjban” részesült.

 „A sváb településen található Kiskastély Vendégház különleges történelmi háttérrel rendelkezik: eleinte még az érsekséghez tartozott, a táptalani birtok intézői lakásaként funkcionált, tökéletes lehetőséget biztosítva a több ezer hektár működtetésére, karbantartására. Annak idején a tanya rendelkezett vízvezetékkel, fürdőszobával, vízöblítéses wc-vel, így elmondható, hogy nem maga az épület kastély jellegű, csupán a felszereltségét tekintve számított úrilaknak. A kastély fogalmához viszonyítva elég kicsi az épület, amely ezért kapta a Kiskastély elnevezést.

A szolgáltatásokat tekintve alkalmazkodunk a vendégek igényeihez, legyen szó akár személyre szabott programok ajánlásáról. Az összes szobához – a Kiskastély Vendégházban 3, az Akácvirág Vendégházban szintén 3 – tartozik fürdőszoba és mosdó. Vendégeink szabadon főzhetnek a házban, kötetlenül használható az egész lak az ott tartózkodó családok számára, ugyanakkor kérhető reggeli is. Birtokunkon sokféle állat található, gyermekeknek például izgalmas programként szolgálhat a kecskefejés, a tejből sajtkészítés, amelyet a kicsik haza is vihetnek magukkal.

Császártöltés rengeteg lehetőséget kínál az aktív turizmust kedvelők számára, akik a túrázás mellett különféle falunéző programon ugyancsak részt vehetnek. A különleges látnivalók közé tartozik a helyi kilátó, a könyvtár, a Képes Ház, valamint a Módos Ház. A szomszéd településeken pedig még lovaglás is igénybe vehető, valamint megtekinthetők a környék – Hajós, Kiskőrös, Kiskunhalas, Baja, és Kalocsa – nevezetességei is. Császártöltés sváb származású polgármester asszonya is szívén viseli a helyi turizmus sorsát, lelkesedéssel végezve feladatát.

Jövőbeli fejlesztési terveink között szerepel a szobáink további korszerűsítése, az elektromos fűtés (klíma) bevezetése, valamint mozgáskorlátozott vendégeink számára a másik vendégháznál is szeretnénk rámpákat kialakítani. Császártöltésen különleges, sok gazdát megmozgató falusi programnak számít a Nyitott Pincék programsorozat, amely során a borkóstolásé a főszerep, ezért tervezzük egy gasztrópince beüzemelését, ahol a grillsütés mellett a szomszédainkkal együtt tarthatnánk borkóstolókat.”

Kiskastély Vendégház

Császártöltés, Kiscsala tanya 64.

Tel06-30/490-38-46

Web: https://www.kiskastely.eu/