Kezdőlap Fejlesztés Megújult az impozáns látványt nyújtó miskei sportlétesítmény

Megújult az impozáns látványt nyújtó miskei sportlétesítmény

Egy nagy volumenű, komplex fejlesztés keretében megtörténta miskei futballpálya melletti közösségi tereket, szálláshelyeket is magába foglaló sportlétesítmény, népszerűbb nevén a „sportöltöző”teljes körű felújítása.A Miskei Önkormányzat a beruházást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 80.1 millió forintos támogatás felhasználásával valósíthatta meg. Dr. Serfőző Csaba polgármester büszkén tekint az átadott létesítményre, amely ezentúl nemcsak rangos sporteseményeknek adhat otthont, hanem színvonalas közösségi rendezvények számára ugyancsak ideális helyszínül szolgálhat.

Fellendülő sportélet

A korszerűsítésimunkálatok már – a lefolytatott kivitelezői közbeszerzési eljárást követően – 2020 januárjában elkezdődtek, és köszönhetően a kedvező időjárásnak, a téli hónapok alatt is folytatódtak. Az építőipari feladatok ellátása május végén fejeződött be, a napokban végrehajtott takarítást követően pedig már ténylegesen a helyi sportélet, vagy az ide szervezett sporteseményeket szolgálhatja majd a kívül jelentős mértékben megújult épület. Mostantól minden lehetőség adottá vált ahhoz, hogy Miskén újra futballmeccsektől legyen hangos a sportpálya, amihez persze szükséges további civil kezdeményezés is.

Energetikai korszerűsítés

A TOP-os pályázaton nyert forrásból megvalósult az épület külső hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, színezése, valamint kialakítottuk a mozgáskorlátozottak számára is könnyebb bejutást biztosító rámpás bejárót. A tetőtér-beépítéses épületben teljes körűen korszerűsítettük a fűtést, továbbá egy mozgáskorlátozottak számára átalakított mosdóval is komfortosabbá tettük az épületet.

Ideális rendezvény és sportesemény helyszín

A napi szintű iskolai testnevelés az intézmény tornacsarnokában biztosított, ám természetes, hogy a nagyobb teret kívánó iskolai rendezvényeknek, szabadtéri sporteseményeknek is helyet ad majd a rendszeresen karbantartott sportpálya és a mellette megújult komplexum. A négy játékos öltözőből, szertárból, játékvezetői öltözőből, iroda helyiségből, vizesblokkokból, egy nagy közösségi teremből, a tetőtérben öt apartman jellegű vendégszobából álló helyszín iránt a koronavírus-járvány ellenére már most mutatkozik külső érdeklődés, miután a napokban egy íjászverseny lebonyolításához kérték az önkormányzattól az újonnan felújított létesítményt.

Komoly fejlesztés a Közösségi Háznál

Az elmúlt évek során külső renováláson átesett Közösségi Házban egy jelenleg is zajló fejlesztési projekt keretében teljes belső felújítást valósítunk meg. A mintegy 53 millió forintból – amelyhez 5 millió forint önerőt biztosít az önkormányzat – megvalósuló belső rekonstrukciós munkálatok nagyobbik része JETA pályázatok révén jut a településre.A kivitelezés során sor kerül a burkolatok, az elektromos- és vízhálózat, a belső nyílászárók cseréjére, a fűtés korszerűsítésére, a klímatechnika kiépítésére, a mozgáskorlátozottak számára is alkalmas mosdók, valamint egy raktár, és kerékpártároló kialakítására. A 100 fő befogadására alkalmas nézőtér bútorzatának cseréje, illetve a színpadtechnika fejlesztése ugyancsak a projekt részét képezi. A felújított épülethez térkövezett parkoló is tartozik majd. A koronavírus miatti intézkedések kissé lelassították a kivitelezési munkálatokat, de reményeink szerint szeptember végére befejeződhet a beruházás.